Una vegada més la justícia ens dóna la raó i declara il·legal l’acomiadament de les treballadores de les ‘Escoletes’

Segons una sentència del Jutjat del Social núm. 2 de València, a la qual ha tingut accés el Grup Municipal Socialista, s’ha declarat nul l’acomiadament d’una antiga treballadora de la xarxa d’escoletes infantils municipals, adoptat pel Govern local el 27 de maig de 2014, condemnant a l’Ajuntament de Gandia a la seua readmissió immediata en iguals condicions de les que tenia abans del seu acomiadament.

La sentència també estableix que l’Ajuntament ha de pagar els salaris deixats de percebre des de que l’acomiadament es va portar a terme i fins que es faça efectiva la seua readmissió, a raó d’una quantia econòmica de 55 euros al dia.

“Una vegada més els tribunals ens donen la raó als Socialistes, en el sentit que l’acomiadament de les educadores de les escoletes era totalment il·legal, ja que el procediment que ha seguit el govern del PP no s’ha adaptat a la llei”, ha indicat la regidora socialista Liduvina Gil.

Així, la legislació és clara al respecte, obligant a retornar a la treballadora al seu lloc de treball d’origen i a pagar-li tots els salaris deixats de percebre. “Torró ha estat conculcant un dret fonamental durant la present legislatura. I el que és més greu: les treballadores han patit un continu desprestigi professional per part del govern del PP, amb l’incompliment reiterat de les sentències judicials”, ha remarcat Gil.

Cal destacar que es tracta d’una sentència judicial que reafirma que les negociacions del Govern local amb les treballadores de les escoletes no s’han ajustat a la llei. “Li demanem al govern del PP que complisca esta sentència, retornant la treballadora al seu lloc de treball, i que l’alcalde Torró es disculpe públicament”, ha conclòs la regidora socialista.