Vicent Mascarell: “Torró ha tornat a exercir la professió que més li agrada: liquidador d’empreses i serveis públics”

El representant del Grup Municipal Socialista de Gandia al consell d’administració de Gandia Televisió, Vicent Mascarell, ha criticat hui la decisió del govern de Torró de tancar la televisió pública assegurant que “Torró ha tornat a exercir la professió que més li agrada: liquidador d’empreses i serveis públics”.

Mascarell ha argumentat, amb documents a la mà, que la decisió de Torró està basada “en una llista de mentides”, unes mentides que ha anat desmontant una per una. Pel que fa al cost de manteniment de GTV, Mascarell ha mostrat els pressupostos dels darrers quatre anys, on es veu que a 2008 GTV va rebre 875.000 euros, mentre que a 2009 i 2010 va rebre 825.000 euros i no va rebre partida pressupostària per a 2011. Xifres que redueixen en més de la meitat les que ha ofert el govern i que són tots els diners que rep l’ens públic.

“També menteixen els populars de Torró al dir que hi ha un expedient sancionador obert”, ha dit Mascarell, que ha mostrat totes les cartes rebudes des de la Generalitat i on només hi ha una advertència que mai va arribar a concretar-se. Per contra, sí que existeix un informe de legalitat que avalava les emissions de la televisió pública de Gandia.

La tercera mentida de Torró és la que diu que el consorci no estava constituït i que ni Oliva ni Tavernes volien entrar a formar part del mateix. Mascarell ha demostrat la documentació on es demostra que Oliva i Gandia havien enviat a la Generalitat la petició per a la creació d’un consorci i un grup de treball. I pel que fa a Tavernes, no va voler entrar al mateix per una decisió presa per l’aleshores alcalde del PP, Manolo Vidal, “segurament pressionat per membres del seu partit”.

La última mentida és, segons Mascarell, la que Torró ve dient des de fa temps i és sobre la seua relació amb la televisió privada Tele 7, que és, en paraules del regidor socialista, “la gran beneficiada d’aquesta decisió”. Precisament, Tele 7 torna a veure’s estos dies als actes i rodes de premsa de l’Ajuntament, el que fa preveure una imminent tornada a la graella televisiva.

Amb premeditació, traïdoria i nocturnitat

Mascarell ha lamentat que el PP haja pres aquesta decisió “amb premeditació, traïdoria i nocturnitat, aprofitant l’inici de la temporada de vacances, quan baixa molt l’activitat”. A més, la forma d’actuar dels populars respon a una actitud “covard i sense escrúpols” sense ni tan se val deixar que “Gandia Televisió donara la seua última notícia després de més de 20 anys de treball”.

Segons ha explicat, els membres del PP van arribar a Gandia Televisió vora les 14 hores i van demanar als treballadors “que no tornaren per la vesprada”, mostrant així un escàs respecte cap als professionals que durant anys han estat complint un servei.

Els socialistes lamenten, doncs, que el PP “acabe amb aquest altaveu local i comarcal, capdavanter en el seu entorn, escola de professionals” i que el govern permeta que Gandia perda “un magnífic arxiu d’imatges públic que serveix per a il·lustrar la nostra vida i les nostres tradicions”.

Mascarell ha conclòs manifestant, una vegada més, el seu suport als treballadors de la casa, “que van rebre ahir un tractament que no mereixien i van ser acomiadats sense avisar-los prèviament” i ha demanat al govern que reconsidere la seua decisió.