Els socialistes celebren la cessió de la propietat del Moll dels Borja i recorden que va ser una proposta de José Manuel Orengo

Les accions propositives i constructives que des del PSPV-PSOE de Gandia realitzen al govern de la ciutat també tenen els seus fruits. Tal i com ha anunciat hui Arturo Torró, el Ministeri de Foment i l’Autoritat Portuària han acordat la cessió de la propietat del Moll dels Borja a l’administració local de Gandia, tal i com els socialistes van proposar al govern que gestionara en una moció que es va debatre i aprovar per unanimitat al plenari del passat mes de maig.

Va ser arran de la polèmica entorn a la propietat de la platja Varadero quan el portaveu del Grup Socialista, José Manuel Orengo, va instar al govern del PP de la ciutat a encetar les negociacions pertinents amb el Ministeri de Foment i l’Autoritat Portuària per a exigir un acord semblant al que en aquells dies havien signat aquestes dues institucions amb l’Ajuntament de València i la dàrsena del port de la capital valenciana.

Una idea que Orengo ja defensava quan era membre del Consell d’Administració del Port. Per això, en els darrers mesos, Orengo va instar en reiterades ocasions al govern a exigir per a Gandia el mateix tracte que havia aconseguit València. En aquell moment, el portaveu socialista recordava que “Gandia ha estat invertint i segueix invertint diners en el Port per a que siga una zona de domini públic”. A més, Orengo assegurava que el que es demanava era “que es complira la igualtat en el tracte que sempre s’ha seguit en l’Autoritat Portuària, perquè Gandia sempre ha aconseguit el mateix que València o altres ports”.

Per aquest motiu, hui la regidora socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha mostrat la satisfacció dels socialistes davant la bona notícia anunciada per Torró i que “ve a demostrar que des de l’oposició també aportem idees i projectes positius i propositius que, si se’ns tenen en compte, acaben suposant bones notícies per a Gandia”. Morant ha assegurat que “si aquest govern ens donara més participació i gestionàrem de la mà més projectes per a la ciutat, hi hauria més bones notícies com aquesta”.

Morant ha recordat les paraules que el seu portaveu ja va dir en el seu moment, quan assegurava que “l’acord per a aconseguir la propietat de la zona Nord del Port suposaria beneficis per a Gandia, que obtindria la propietat d’una zona clau per a la integració del Grau amb el Port i que té unes possibilitats d’explotació turística molt atractives”. A més, el fet d’obtenir la propietat del Moll dels Borja “suposa que no haurem de pagar més taxes per alguns serveis i espais que allí s’ubiquen i s’organitzen”.

Per últim, Morant també ha tingut paraules per a valorar la reforma anunciada per a l’escollera de Gandia, assegurant que “es tracta d’una bona proposta que ajudarà a dinamitzar aquesta zona del Port i a donar comoditat als usuaris del Club de Pesca, un dels que més activitat té a Gandia i que mereixien una actuació com aquesta”.