Els socialistes demanen la convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal davant l’anunci de supressió d’unitats a centres educatius de Gandia

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable del departament d’Educació, Liduvina Gil, ha demanat hui la convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal davant l’anunci de la Generalitat, que pretén suprimir unitats escolars a centres educatius de Gandia.

Amb aquesta petició, els socialistes es posen al costat dels propis centres educatius de la ciutat, que han demanat per registre d’entrada la convocatòria urgent d’aquest organisme per tal de poder tractar la possible presentació d’al·legacions davant aquesta decisió de la Conselleria d’Educació, que estableix un termini per a aquestes qüestions.

Concretament, tal i com ha explicat Gil, els centres educatius que perden unitats són Roís de Corella i Les Foies, en una decisió que Gil titlla d’ “incomprensible”, donat que la supressió del col·legi Josep Camarena, que serà absorbit pel Roís de Corella, fa il·lògica la decisió de llevar unitats en aquest darrer. A més, segons ha dit Gil, el col·legi Les Foies tenia prou alumnes com per a que li suprimisquen una unitat.

Per últim, Gil ha volgut criticar també l’actitud de la regidora d’Educació, Marta Cháfer, qui malgrat percebre una dedicació exclusiva per a gestionar Educació “no va ser capaç d’assistir a cap de les comissions d’escolarització celebrades darrerament i on es va informar de la supressió d’aquestes unitats”. Gil recorda que aquestes comissions se celebren només amb els directors dels centres i la pròpia regidora, que no va estar present.