Gandia acull la VII Setmana Ciclista-Volta Femenina de la Comunitat Valenciana

La Setmana Ciclista-Volta Femenina de la Comunitat Valenciana disputarà la seua setena edició entre els dies 16 i 19 de febrer. I, enguany, amb etapa final i decisiva entre Tavernes de la Valldigna i Gandia. Així ho han anunciat als mitjans la regidora d’Esports, Lydia Morant, i l’organitzador de la prova, Rubén Donet, representant també del Club Ciclista Escapada.

“Enguany, a diferència d’altres edicions en les quals Gandia és part de l’etapa inicial, ho serà de l’última etapa, en la que probablement es decidisca la volta amb la rellevància que tindrà a nivell informatiu tant nacional com internacional per la presència de les millors corredores del món”, ha manifestat Morant.

Enguany, la prova comptarà amb la presència de la vigent campiona d’Espanya, Mavi García, del Liv Racing Teq Find. La primera etapa serà amb eixida a Sagunt i cloenda a València. La segona jornada entre Borriana i Vila-real. La tercera entre Agost i Altea i la fi de festa, com ja s’ha mencionat abans, entre Tavernes de la Valldigna i Gandia. Exceptuant la primera, que serà propícia per a un final a l’esprint, la resta tindrà ports de muntanya que posaran l’atractiu extra a l’espectador.

El recorregut de l’etapa, que serà el dia 19 de febrer, tindrà 113 km amb tres ports destacats: Serra Grossa (3ª categoria), Barxeta (4ª) i Barx (2ª). Acabarà a l’avinguda de la República Argentina de Gandia i l’arribada està prevista al voltant de les 14 hores. L’eixida, des de la plaça Major de Tavernes, serà a les 11.00 hores.

Hi haurà presència de 23 equips, dels quals sis seran nacionals, a més del Movistar Team que és un dels 12 World Teams. També estaran presents 5 equips de la Unió Ciclista Internacional (UCI) com són el DAS-Handsling, BePinkElite, AG Insurance-Soudal Quick Step, Team COFIDIS i el Ceratizit-WNT Pro Cycling.

“Quant a les valencianes, seran sis les representants autonòmiques. Estarà també present la doble guanyadora d’esta prova i vigent campiona del món, Annemiek van Vleuten, amb l’impacte que suposa tant per a la ciutat com per a les xarxes socials”, ha afegit Donet.

Com a nota destacada i positiva, esta prova serà UCI 2.PRO esta edició, el que significa que promociona i se situa en la segona categoria de les carreres ciclistes de la UCI.