El II Campus Salut projecta Gandia com a referent en innovació sociosanitària

La regidora d’Economia, Empresa i Ocupació, Elena Moncho, ha comparegut este matí en roda de premsa acompanyada pel coordinador Campus Salut Gandia i catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV), José Millet, i el director mèdic de l’hospital universitari Francesc de Borja, Juan Bautista Montagud, per presentar la segona edició d’esta iniciativa que s’organitza des de l’Ajuntament de Gandia, juntament amb Salut Gandia, el Campus de la UPV, l’Institut Ítaca i EIT Health. Un Campus que se celebrarà els dies 3 i 4 de maig al Campus de Gandia de la UPV i que, hui dia, ja compta amb 105 inscrits procedents de diferents camps que van des de l’enginyeria biomèdica a la farmàcia passant per la medicina o la informàtica i que en un 25% procedixen de fora de la Comunitat Valenciana i països com Xile.

Esta segona edició té com a objectiu continuar potenciant la creativitat i habilitats dels joves estudiants en el camp de la salut i el benestar i, per això, és necessari atraure talent multidisciplinari en l’àmbit de la salut de la mà de la Universitat Politècnica de València, per motivar i inspirar els estudiants de qualsevol titulació i universitat, així com totes aquelles persones interessades en la innovació en salut, benestar i emprenedoria.

L’edil socialista ha qualificat la iniciativa com a “valuosa”, ja que va en la línia de crear espais d’oportunitats, apostant per la innovació i per la formació. “El Campus Salut Gandia significa per a la nostra ciutat descobrir joves amb talent. També suposa potenciar i impulsar el clúster sociosanitari que instaurarem a Gandia com una eina que ens permeta retenir talent alhora que generem un gran motor econòmic, pol d’oportunitats i creador de llocs de treball de qualitat gràcies a la implantació d’empreses consolidades i startups que centren la seua activitat econòmica a l’àmbit sanitari”, ha indicat.

Per finalitzar la seua intervenció, Moncho s’ha reafirmat a la idoneïtat de Gandia per ser una ciutat referent en matèria de sanitària, per ser Capital de la Salut i el Benestar. “Volem que quan es pense en salut, la referència ha de ser Gandia. Comptem amb la millor ubicació per convertir-nos en un referent de la salut i el benestar de tot el territori valencià. Tenim la universitat i l’ecosistema empresarial com a principals aliats. Sempre estarem juntament amb iniciatives com la del II Campus Salut Gandia, que servixen de magnífica plataforma i palanca perquè continuem endavant i perquè es puguen desenvolupar projectes innovadors que facen avançar i créixer la nostra ciutat”, ha assenyalat.

Millet ha mostrat la seua satisfacció per poder participar en el segon Campus Salut i ha destacat el pes de la tecnologia al camp de la salut. “Utilitzar bé la tecnologia ens permetrà millorar la salut de tots. Este Campus Salut és una aposta de ciutat per posar-nos en el mapa europeu de la innovació en el camp de la salut i el benestar”. Pel que fa al hackaton d’esta edició, Montagud ha explicat que s’intentarà solucionar i millorar una situació real que es plantejarà des de l’hospital universitari Francesc de Borja. A més, es realitzarà un estudi de dades aportades pel mateix hospital per analitzar evidències i tendències en el camp de la salut. “És fonamental que els participants s’adonen de com és d’important col·laborar en equip, ja que potencia la capacitat dels tots”, ha afirmat. Un altre aspecte que ha destacat són els premis que es lliuraran als participants com un viatge, entrades per als festivals musicals que se celebren a Gandia o tablets, entre d’altres.

Per la seua banda, Juan Bautista Montagud ha recalcat que “no només serà enriquidor per als estudiants, també ho serà per als usuaris dels centres sanitaris, ja que es podran beneficiar de les solucions que es donen als reptes plantejats durant la jornada”. També ha volgut agrair a l’Ajuntament de Gandia la seua implicació amb la iniciativa i ha reafirmat el compromís per continuar creant sinergies en pròximes edicions.