José Manuel Orengo: “A Gandia no li beneficia en res el tres en ratlla del PP”

“Dos anys després de l’arribada del PP al govern de Gandia, a la nostra ciutat no li ha beneficiat en res el tres en ratlla del PP”. Així ha començat el portaveu socialista José Manuel Orengo una roda de premsa per recordar totes i cadascuna de les grans infraestructures que els governs de la Generalitat Valenciana i d’Espanya, amb el silenci còmplice del PP de Torró a Gandia, han deixat abandonades. Un fet que contradiu aquelles promeses de que quan el PP governara les tres administracions, tot arribaria.

El motiu que ha provocat aquest anàlisi ha estat la darrera notícia al voltant d’una de les infraestructures més importants per a l’economia de Gandia, l’accés sud al Port, que segons les últimes informacions ha estat paralitzat pel govern de Rajoy. Una carretera que es va projectar durant l’anterior legislatura i que amb el tres en ratlla del PP ha quedat suspesa.

Orengo ha recordat que aquesta carretera “és una necessitat bàsica per a que el nostre port, el de Gandia, continue creixent econòmicament”. Per això, per al socialista són “preocupants” les informacions que arriben des de Madrid.  Però el repàs per les obres oblidades per part de l’Estat no ha acabat amb l’accés sud al Port. Orengo també ha recordat que importants projectes com la connexió ferroviària entre Gandia i Dénia o el desdoblament de la via fèrria entre Gandia i Cullera es troben hui en dia en punt mort.

Per als socialistes, tal i com ha explicat el seu portaveu, “es tracta d’obres prioritàries que connectarien a Gandia amb el seu entorn i ens permetrien ser una vertadera ciutat capital, apropant-nos amb Madrid amb l’AVE o amb Dénia amb els ferris”. I davant la paralització d’aquests importants projectes per a Gandia “trobem el silenci d’un govern del PP incapaç de reivindicar amb força les nostres necessitats i sotmès a les decisions que prenen des de dalt en el seu partit mirant cap a un altre costat” en un moment en el qual, segons Orengo, es necessita “un Ajuntament reivindicatiu preocupat per les coses importants i no fent festes i saraos i preocupat pels seus interessos”.

El portaveu socialista també ha tingut paraules per a les obres que, des de la Generalitat Valenciana, s’han abandonat a Gandia, com ara l’Hospital, del qual ha tornat a dir que és “la infraestructura més necessària no només per a Gandia, sinó per a tota la comarca de la Safor”. Orengo també ha recordat la paralització del Palau de Justícia, que provoca el col·lapse en els jutjats de la ciutat, el pagament del conveni per a les obres del Palau Ducal, que de moment continuen finançant-se amb l’1% cultural negociat per l’anterior govern, o les nombroses actuacions en infraestructures educatives, com la reforma a l’Ausiàs March o col·legis com Cervantes o Montdúver.

Per tot això, el portaveu socialista ha insistit una vegada més en la creació d’una comissió especial, amb presència d’empresaris, agents socials i partits polítics, per a tractar aquestes qüestions i marcar una línia i un posicionament comú per a “reivindicar tots junts unes infraestructures que són necessàries per a que Gandia isca amb força de la crisi”, perquè, segons ha dit Orengo, “no podem afrontar aquesta crisi només amb festes i saraos, necessitem actuacions en majúscules que milloren l’activitat econòmica a Gandia i la comarca”. Orengo ha apuntat a la possibilitat que aquesta comissió siga el propi Consell Econòmic i Social.

Per la seua banda, la regidora socialista Liduvina Gil ha fet un repàs per les actuacions pendents en infraestructures educatives, com les ja anomenades a l’Institut Ausiàs March, també al Tirant lo Blanc i el Veles e Vents, o als col·legis com el Cervantes, el Montdúver, o les Foies. Alguns d’aquests centres, com l’Ausiàs March, el Montdúver i el Tirant lo Blanc “necessiten una actuació urgent perquè fa anys que es reivindiquen pel perill que comporta el seu estat”.