El Consell de la Infància ret homenatge el Dia Escolar de la No-Violència amb raps solidaris

La regidora delegada d’Infància, Liduvina Gil, acompanyada pel president i la secretària d’este organisme municipal, Carles Peiró i Roser Garcia, respectivament, ha comparegut este matí davant els mitjans de comunicació per a presentar el mini llibret que s’ha distribuït pels 15 col·legis de la ciutat i que recull les rimes de rap que han creat els xiquets i xiquetes de 5é i 6é de Primària de 8 centres educatius de Gandia, dins del programa de participació infantil ‘La infància pren el micro’, per a commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau que les escoles de tots els racons del món celebren cada any el 30 de gener.

Així, en primer lloc, Gil ha volgut posar en valor la presència dels consellers “en un dia històric per a l’Ajuntament de Gandia perquè participen per primera vegada en una roda de premsa i no és fàcil”. Tot seguit, ha destacat que este projecte és “un treball que té molt de valor, no sols pel treball dels centres educatius, sinó també pel contingut dels llibrets, que ens parlen del fet que s’ha de lluitar per la llibertat i que no podem oblidar que la pau és felicitat”.

Cal recordar que Consell de la Infància va proposar realitzar un taller on-line el 29 de gener amb tots els centres participants (Ceip Botànic Cavanilles; Ceip Joan Martorell, Ceip Joan XXIII; Ceip Montdúver; CC Abad Sola; CC Borja Jesuïtes, Ceip Maria de los Ángeles Suárez de Calderón i Los Naranjos) que hi va comptar amb la col·laboració i implicació del raper Alfons Pérez (Malparlat).

En este sentit, segons han explicat Peiró i Garcia, els centres educatius van rebre una fitxa didàctica i un vídeo explicatiu sobre les tècniques per crear un rap, eines que van servir de base perquè els menuts i menudes crearen un rap personalitzat amb l’ajuda dels professors de música i llengua, especialment. A més, algunes escoles van crear fins i tot, la base musical i altres van gravar un xicotet videoclip.

Finalment, l’edil socialista ha agraït a tota la gent que s’ha implicat en este projecte: el professorat dels centres educatius participants, als pares i mares dels consellers i a l’equip tècnic de l’àrea d’Infància.