17 de maig: Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

L’Ajuntament de Gandia ha mostrat, un any més,  el seu compromís en la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+, apostant per l’adopció de les accions necessàries per a continuar avançant en l’eradicació de les discriminacions i la violència cap al col·lectiu LGTBIQ+. Així, s’hi ha commemorat a Gandia el Dia internacional contra la LGTBIfòbia,  el 17 de maig, coincidint amb la data en què l’OMS, en 1990, eliminava l’homosexualitat del llistat de trastorns mentals, un pas fonamental per al reconeixement dels drets del col·lectiu LGTBIQ+.

Per això, este migdia la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, acompanyada de regidors dels diferents grups municipals, han mostrat el suport de la corporació a les associacions i col·lectius en favor dels drets humans i del col·lectiu LGTBIQ+.

“Gandia és una ciutat diversa i respectuosa amb els drets de totes i tots. Per este motiu, l’ajuntament dóna el seu suport a la lluita contra les discriminacions per orientació sexual o identitat de gènere, perquè necessitem que qualsevol persona s’expresse de manera lliure i segura i que siguen tal com vulguen ser. Cal donar visibilitat i promocionar la igualtat i la diversitat, i per això les institucions hem de posar en marxa mesures específiques per a la conscienciació i la prevenció de les discriminacions o l’assetjament LGTBIfòbic”, ha assegurat la regidora socialista.

D’altra banda, la irrupció de la covid-19 va impedir la realització dels actes de l’Orgull el darrer any, i per això, en esta ocasió, seguint amb totes les mesures de seguretat, es realitzarà durant el mes de juny una àmplia programació per a celebrar la sisena edició de la ‘Gandia Pride, Orgull Gandia’, comptant amb el suport i la col·laboració de les associacions i col·lectius culturals i en defensa dels drets LGTBIQ+.