39 persones provinents de l’atur agrícola treballen ja a Gandia durant este estiu

El regidor de Recursos Humans a l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Prieto, ha donat la benvinguda a les 39 persones aturades agrícoles que durant l’estiu realitzaran tasques de neteja, manteniment o prevenció d’incendis als espais naturals i camins rurals de Gandia.

Esta iniciativa ha sigut possible gràcies a una ajuda 182.000 euros del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, a través del Programa SEPE Agrícola 2020. L’Ajuntament de Gandia hi afegix 11.000 euros més. Les contractacions no són mensuals com fa dos anys, sinó de tres mesos, per tal de donar major estabilitat laboral als treballadors del sector agrícola durant la temporada baixa.

L’edil socialista ha recordat “l’aposta del Govern local pels plans d’ocupació, en este cas vinculat a l’atur agrícola, convertint en oportunitat la parada obligada del sector. L’Ajuntament fa la selecció i formació a partir dels perfils que ens fa arribar el Labora i els posem a disposició dels dispositius municipals que posem en marxa per tindre cura de la ciutat durant l’estiu”.

D’esta manera, s’han dividit en quatre brigades que hi realitzaran diferents tasques a les zones dels Ullals de la Marjal de Gandia, el Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, en estructures agràries de Gandia i a la Platja de l’Auir i la Devesa.