#3deMarch: Prozak Soup llança nova cançó inspirada en Ausias March

El grup saforenc Prozak Soup va presentar ahir als mitjans de comunicació la cançó que enguany dóna inici a la tercera edició de la festivitat del ‘3 de March’, una celebració dedicada al poeta gandià Ausiàs March, que coincidix amb l’efemèride de la seua mort. En la roda de premsa van participar Nahuel González, regidor de Cultura, Liduvina Gil, edil de l’IMAB, Joan Palomares, cantant de Prozak Soup, i Joan Deusa, representant de Saforíssims, Societat literària.

La programació començarà hui, 3 de març, amb commemoració de la data de la mort del poeta gandià i conclourà el pròxim dia 6. L’estrena de la festivitat l’ha realitzat el grup de música Prozak Soup amb la publicació a totes les plataformes digitals d’una cançó original i trencadora inspirada en els versos i la vida d’Ausias March.

El registre musical del grup valencià de música és el metalcore, una barreja del heavy metal i el hardcore punk. “Un dels objectius que ens va marcar Saforíssims fa uns anys és que els poemes d’Ausias March tocaren diferents estils musicals per, consegüentment, arribar a tota la població”, ha explicat González. En resum, utilitzar la música com una ferramenta de reconeixement cultural del nostre poeta.

Deusa ha recalcat que Prozak ha creat un diàleg amb March que simbolitza el que permanentment tenen els artistes de la Safor. “L’estil de Prozak és creador i irreverent. El crit que sona al final de la cançó és un crit real de March des dels inferns. Remou esta comarca i fa nàixer una constant família de músics i poetes”, ha conclòs el representant de Saforíssims.

Palomares ha explicat que el seu grup ha tingut l’oportunitat d’abordar l’univers literàri d’Ausiàs March amb conceptes de l’actualitat com, per exemple, la por a la mort, el desig o l’amor des d’un llenguatge contemporani. “Ha sigut una aventura perquè m’ha permés descobrir a Ausias March d’una forma més propera. Estic satisfet amb el resultat i agraït a les institucions per oferir estes propostes culturals”, ha mostrat el cantant de Prozak Soup.

“És una gran iniciativa poder coordinar-nos tots per a fer una programació tan rica com és esta i dirigida a tots els públics”, ha conclòs Gil. Recordar que esta programació ha estat coordinada per: Saforíssims Societat Literària, les regidories de Cultura, IMAB i Turisme de l’Ajuntament de Gandia; l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el grup de música Prozoak Soap i el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba.