501 sol·licituds presentades a la segona edició de les ajudes Parèntesi Gandia

El Govern local ha fet balanç hui de la segona tanda de les ajudes Parèntesi Gandia del Pla Resistir, una vegada tancat el període de sol·licitud. Dirigides a microempreses i autònoms (màxim 10 treballadors/es) de 35 sectors: en règim jurídic de comunitat de béns en els termes previstos en la primera convocatòria; sectors econòmics tradicionals vinculats a les Falles, festes i cerimònies (indumentària, confecció, roba, orfebreria, perruqueria, floristeria, pirotècnia…); activitats vinculades als sectors del comerç i serveis contemplades en l’annex de la convocatòria actual (moda, calçat, complements, instruments musicals, regals, joguets, esports, tintoreries, maquilladores, empreses de lloguer turístic…).

«Fem balanç de la segona fase de les ajudes Parèntesi Gandia amb la certesa dels deures fets per tothom; amb l’administració que ha complit els terminis i amb la ciutadania que ha respost les expectatives en una proporció important», ha assegurat el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, qui ha informat que des del seu departament s’hi han atés 165 telefonades, 34 atencions per correu electrònic i 59 de forma presencial a l’oficina de la planta baixa de l’ajuntament. «Ha disminuït l’atenció perquè hem format prèviament les assessories fiscals i s’habilitat un xat de resolució de dubtes entre elles i els tècnics municipals», ha puntualitzat l’edil socialista.

Així, s’hi ha presentat 501 sol·licituds, pràcticament dins les expectatives, de les quals ja s’han tramitat 317, la majoria de les quals podrien aprovar-se a la Junta de Govern Local de dilluns pròxim i pagar-se a finals de setmana. D’elles, 114 podrien estar enllestides en els pròxims dies. 70 han sigut rebutjades per diferents motius; la gran majoria per tractar-se d’activitats no subvencionables, no incloses en la relació de sectors de les bases i, en altres casos, per la duplicitat d’ajudes Parèntesi sol·licitades (no es poden cobrar dues vegades).

Tot i la gran demanda, es podria produir un excedent d’entre 200.000 i 250.000 euros respecte a l’1,2 milions d’euros pressupostats, el qual podria destinar-se als sectors més afectats per la pandèmia. Per tant, la setmana que ve es podria anunciar l’ús dels excedents. Entre les diverses edicions de les ajudes Parèntesi Gandia s’ha repartit 2,7 milions d’euros, beneficiant 1.200 autònoms i xicotetes empreses de la ciutat.