700 gandians es beneficien del subsidi per a aturats majors de 52 anys aprovat pel Govern del PSOE

El PSPV de Gandia ha presentat este matí en l’Espai de les Idees els punts del programa electoral del PSOE per a les eleccions generals del pròxim diumenge centrats en les mesures socials de la mà d’Antonio Quintana, diputat nacional i membre de la candidatura del PSPV-PSOE al Congrés per València, i de la regidora de Polítiques Saludables i Gent Gran i membre de la candidatura als comicis municipals, Liduvina Gil. D’entre tots els punts, destaca l’ampliació del subsidi per a les persones aturades majors de 52 anys, que el govern de Pedro Sánchez ja ha posat en marxa i pretén mantenir la pròxima legislatura.

Liduvina Gil ha explicat en què consisteix una mesura de la qual en Gandia estan beneficiant-se 700 persones (386.000 en tota Espanya). El subsidi per desocupació per a majors de 52 anys és una ajuda mensual de 430 euros que els aturats cobren fins que aconsegueixen l’edat de jubilació que els permet accedir a una pensió contributiva. Pot percebre’s fins que es compleix l’edat ordinària de jubilació, i no fins al moment en què es puga accedir a qualsevol modalitat de pensió contributiva de jubilació, com ocorria fins al moment (la qual cosa es traduïa en jubilacions anticipades forçoses i més barates).

“Així es dóna resposta a aquelles persones que havien quedat abandonades pel govern del PP, que havia fixat l’edat en 55 anys”, ha explicat Gil. “Durant set anys, Mariano Rajoy va deixar fora a les persones amb 52, 53 i 54 anys en situació de desocupació. I, quan més suport necessitaven, més cruel va ser la resposta que van rebre del Govern del PP. Ara, el Govern del PSOE ha reparat eixa tremenda injustícia social, tirant avant esta mesura a través d’un Decret llei que es va aprovar el passat 8 de març, després que PP i Ciudadanos bloquejaren la seua aprovació via pressupostos”, ha recalcat.

Així, els aturats que ja rebien esta ajuda passaran a cotitzar pel 125 per cent de la base mínima de cotització, en lloc del 100 per cent. Els qui rebien el subsidi parcial el rebran íntegrament i el podran mantenir fins a la jubilació. Els socialistes sabem que este tipus de mesures són les que necessita la societat, sobretot els col·lectius més desprotegits. Per la qual cosa felicitem el Govern de Pedro Sánchez per la seua sensibilitat i responsabilitat”, ha afegit.

La recuperació d’este subsidi és una bona notícia, que retorna recursos, dignitat i esperança a molts gandians aturats de llarga duració, els quals continuen tenint encara moltes dificultats per a incorporar-se al mercat laboral, manquen de recursos econòmics i estan en elevat risc d’exclusió social. “Estem davant un altre fet més que avala l’afirmació que a Gandia i la Comunitat Valenciana li va millor amb un Govern d’Espanya socialista que amb un Govern de dretes que retalla en drets”, ha assenyalat Liduvina Gil.

Un altre tema destacat han sigut les pensions. Els socialistes impulsaran la pròxima legislatura una reforma de la Constitució per tal de blindar el sistema públic de pensions. Esta reforma tindrà tres grans elements: revaloració de les pensions conforme a l’IPC; assegurar la naturalesa pública del sistema de pensions; i garantir el seu sosteniment financer. “No solament es garantirà el poder adquisitiu de les pensions, sinó que es recuperarà una mica del minvament del poder adquisitiu que es va produir amb el PP”, ha assenyalat la número cinc de la candidatura del PSPV de Gandia.

D’altra banda, Pedro Sánchez ha pujat a 900 euros el Salari Mínim Interprofessional (SMI), oposada a la proposta de Pablo Casado de baixar-lo fins als 850. Sabíem que el PP frenava drets, llibertats i conquestes laborals, però el que estem veient és que volen retrocedir fins i tot amb el Salari Mínim Interprofessional”, ha apuntat  Gil. Eixa pujada del SMI ha estat acompanyada, tal com reflectixen les dades de la Seguretat Social, de creació d’ocupació: cada vegada hi ha més contractes indefinits, ha augmentat la contractació de joves i l’afiliació a la Seguretat Social de la població femenina és la major dels últims anys.

Liduvina Gil-Antonio Quintana.1

El diputat nacional del PSOE Antonio Quintana ha fet un resum d’altres mesures rellevants que s’han aprovat estos deu mesos de govern socialista. S’ha recuperat la cotització a la Seguretat Social dels cuidadors no professionals, les ajudes al lloguer dels joves o la prestació per cura de fills són algunes iniciatives que s’han dut a terme i que els socialistes volen mantindre i ampliar. “Pedro Sánchez i el PSOE, sempre que ha tingut la responsabilitat del Govern, posa en el centre del debat política a les persones”, ha afirmat.

Quintana ha sigut contundent a l’hora de parlar de l’oposició: “Ací la dreta torna a mentir en dir que l’esquerra gestiona millor els temes socials però falla en la gestió econòmica. Les últimes dades de la EPA tornen a dir-los que s’equivoquen. Tenim 19 milions de cotitzadors, una dada que des de 2007, abans de la crisi, no es registrava. Hem augmentat els contractes indefinits i contractació de joves i de dones. Tot això, més la pujada del SMI i les cotitzacions ajudarà que el nostre sistema públic de pensions siga més sostenible”.

Els socialistes també han augmentat un 50% les beques dels estudiants, s’ha recuperat la universalitat de la sanitat pública i augmentat el permís de paternitat. “I tot això ho hem aprovat amb el vot en contra de les dretes”, ha comentat el número cinc de la candidatura del PSPV-PSOE al Congrés per la província de València.

Quintana també ha parlat d’un dels temes més candents en les últimes setmanes, com ara l’eutanàsia. “Igual que els éssers humans tenim dret a una vida digna, els socialistes pensem que també ho tenim a una mort digna. Si el 28 d’abril tenim una majoria àmplia, la llei de l’eutanàsia, com ha dit el president Sánchez, serà una realitat al nostre país”, ha indicat.

Finalment, el diputat nacional socialista ha volgut destacar el dret a votar que han aconseguit més de 100.000 persones amb alguna discapacitat “i que, per primera vegada, podran exercir este 28 d’abril gràcies al PSOE”.