Amparo Victoria, regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, ha comparegut este matí per a fer balanç dels projectes, iniciatives i línies d’ajudes que s’estan duent a terme des de l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana de l’Ajuntament de Gandia.
Sobre les ajudes, la regidora socialista ha recordat que algunes d’estes línies són “molt abundants” i que la ciutadania pot accedir-hi per a beneficiar-se en ajudes al lloguer o rehabilitació de l’habitatge acudint a l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana, situada a la plaça del Tirant, on se li facilitarà tota la informació necessària i resoldran tots els dubtes que tinguen els interessats. També es pot visitar la pàgina web habitatge.gandia.org Victoria ha animat la ciutadania a utilitzar aquest servei per sol·licitar informació i realitzar els tràmits oportuns. Un servei que ja va beneficiar l’any passat a 838 famílies de Gandia que van rebre en ajudes 2,6 milions d’euros.
Les ajudes que oferix actualment l’oficina es dividixen en dos blocs:
1. Ajudes al lloguer:
– Ajudes al lloguer ordinari: iniciativa dotada amb 14,2 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 8 de juliol.
– Ajudes al lloguer jove: iniciativa dotada amb 7,1 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 8 de juliol.
– Ajudes al lloguer per ERTO-COVID-19: iniciativa dotada amb 5 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 30 d’octubre.
A estes ajudes s’incorporaran en breu aquelles destinades a situacions d’especial vulnerabilitat per covid-19
2. Ajudes a la rehabilitació d’edificis:
– Ajudes per a l’elaboració de l’Informe d’Avaluació d’Edificis. Una subvenció bàsica del 20 per cent de l’import protegit d’este informe, per a totes les sol·licituds corresponents a edificis amb una antiguitat superior a cinquanta anys i edificis els titulars pretenguen acollir-se a ajudes públiques per a obres de rehabilitació i que complisquen els requisits i la documentació exigida. L’Informe d’Avaluació d’Edificis és obligatori per optar a una sèrie d’ajudes, sent un instrument preceptiu en la tramitació de les diferents línies d’ajudes a la rehabilitació i regeneració urbana.
El termini de l’Informe d’Avaluació d’Edificis finalitza el pròxim 30 de juny, mentre que el termini per sol·licitar les ajudes municipals per este informe acaba el 5 de juliol.
– Ajudes per a obres de conservació i accessibilitat: dotades amb 18 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 22 de juliol.
– Ajudes per a obres de millora d’interior (Pla RENHATA): dotades 3,9 milions d’euros. El termini va concloure el passat 31 de maig.
– Ajudes per a millorar l’eficiència energètica. Actualment es troben pendents de convocar la resolució.
Amparo Victoria ha tornat a incidir que “estes interessants línies d’ajudes les té la ciutadania a la seua disposició a l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana. Un espai de proximitat i atenció directa per a conéixer les diferents opcions que té al seu abast a l’hora de trobar un habitatge, a més dels tràmits per acollir-se a qualsevol classe d’ajudes en esta matèria”.
La responsable d’Habitatge ha finalitzat la seua intervenció afirmant que “l’habitatge és una qüestió prioritària. És un dret constitucional que hem de garantir entre totes i tots. Però, a més, hem de ser capaços de convertir-lo en un dret real. Tenim la necessitat que estes ajudes arriben on han d’arribar. La principal meta és facilitar l’accés a un habitatge accessible i digne a qui més ho necessite. Així, estem treballant intensament perquè les ajudes no es perden”.