A la venda ja les entrades per als concerts de la Fira i Festes de Gandia 2021

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del regidor de Cultura, Nahuel González; l’assessor de Política Festiva i Fira, Joan Muñoz; el tècnic de Cultura, Juanjo Payà i l’autor del cartell de la Fira i Festes de 2021, Vicent Ramon Pascual, han presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació el cartell i algunes de les activitats que ja s’han programat per a la Fira d’enguany i per a les quals cal adquirir entrades prèviament, ja que l’aforament és limitat a 1.000 localitats per dia, pendent de l’evolució de la desescalada.

Així, un any més, el parc Ausiàs March acollirà el Parc de la Festa, amb els concerts de la Fira i Festes:

 

  • El divendres 1 d’octubre: Titot Pontet, Ciudad Jara i la Fúmiga.
  • El dissabte 2 d’octubre: Indie.K, Valira i Shinova.
  • El diumenge 3 d’octubre: Tardor, Samantha i Ana Guerra.

 

L’obertura de portes serà a les 19.00 h i l’inici dels concerts a les 19.30 h. El preu per dia és de 12 €, 10 € reduïda. I les entrades es poden adquirir ja a www.instanticket.es, i a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. No s’hi vendran el mateix dia al lloc dels concerts.

 

El Jardí de la Marquesa també acollirà concerts cada dia de diferents estils i per a tots els públics:

 

  • El divendres 1 d’octubre: Andreu Valor.
  • El dissabte 2 d’octubre: Reina Roja (rumba-flamenc)
  • El diumenge 3 d’octubre: La Chamama. Homenatge a Maria Dolores Pradera.
  • El dilluns 4 d’octubre: Festival Yeyé.

 

Per tant, a hores d’ara, estos són els actes en concret que es poden donar a conèixer de la programació de la Fira i Festes 2021, perquè l’Ajuntament en estos moments encara està pendent de l’evolució de la pandèmia. Així, més endavant, atenent l’estat de la crisi sanitària, podrien anunciar altres activitats.

“La Fira de Gandia no serà, per segon any consecutiu, com sempre l’havíem coneguda, com així ocorre amb les Falles que tenim a la nostra ciutat esta mateixa setmana. Farem una Fira i Festes prudent, reduïda i segura. L’ajuntament no programarà res que no siga segur, però també sabem que es poden organitzar alguns actes sense posar en perill la salut de les persones. Així, ja hem demostrat en festivals com el MIRA, el Borja Port Art o el Polisònic, que es poden celebrar espectacles de xicotet format adaptant-nos a la situació epidemiològica. Però que ningú pense en grans aglomeracions de persones, al contrari”, ha explicat l’alcalde.

Tot i això, Prieto ha assegurat que s’està treballant en una programació pensant en l’àmbit de la recuperació emocional de la ciutat i del retrobament del veïnat, “que tanta falta fa”. I ha confirmat que no hi haurà concentració de bandes del Tio de la Porra de l’Ajuntament i s’estudia la fórmula més segura per a que les bandes puguen accedir als col·legis de la ciutat. Pel que fa als espectacles de carrer, s’hi faran formats similars al del Festival MIRA, en el carrer però delimitant l’espai, o bé en emplaçaments tancats a l’aire lliure que permeten controlar l’aforament.

Per la seua banda, el regidor de Cultura ha destacat l’alegria del Govern per poder seguir programant cultura a la nostra ciutat, a pesar de la pandèmia. “Per això demanem prudència i responsabilitat; estem buscant l’equilibri entre la programació cultural, treballant la felicitat de les persones, amb la responsabilitat institucional de garantir la seguretat de la ciutadania”.

Muñoz ha destacat el protagonisme en tots els actes del Tio de la Porra. I és que la banda del Tio de la Porra commemora el 150 aniversari des que es té documentació escrita de l’existència d’este personatge emblemàtic de la nostra ciutat, declarat com Bé Immaterial de Rellevància Local. “Hi haurà una exposició sobre la història i l’evolució de la banda del Tio de la Porra. També hi instal·larem 3 figures gegants de 3 metres que indicaran els espais de la Fira. Una altra de les novetats és que a l’acte inaugural de la Fira hi haurà una desfilada d’una banda formada per membres de l’associació de Persones sordes de Gandia”.

Finalment, l’autor del cartell anunciador de la Fira i Festes de Gandia, Vicent Ramon Pascual, ha explicat que el seu treball tracta d’una síntesi i fusió de formes, colors i elements identificadors del Tio de la Porra, amb el número 150, en referència a l’efemèride. “També destaca l’actitud festiva anunciant l’arribada de la festa, de la Fira a la ciutat”, ha conclòs.