Activa Jove es reprén amb una programació carregada de tallers i jocs juvenils fins a desembre

La regidora d’Esports i Joventut, Lydia Morant, juntament amb el representant del Consell dels Joves de Gandia, Hector Bofí, han presentat la programació d’Activa Jove. Esta comença el divendres dia 21 d’octubre amb les activitats d’oci educatiu per a joves amb la realització d’un taller de gestió emocional. Este taller es realitzarà a l’Espai Jove de Gandia per part d’una psicòloga especialitzada en adolescència i sorgix de la necessitat que han manifestat els joves de no saber o no tindre ferramentes per poder-se enfrontar a les seues emocions.

A més, cada dissabte des del 23 d’octubre al 3 de desembre es duran a terme diferents activitats perquè els joves puguen gaudir del seu temps lliure. L’horari d’estes activitats anirà de les 11 a les 14 hores i de les 17 a 22 hores. Per tal de dinamitzar, hi haurà més d’una activitat per dia perquè els i les joves puguen fer més d’un taller o joc alhora. Com sempre, este programa oferix una gran varietat d’activitats perquè els joves tinguen l’oportunitat de descobrir aficions noves, però sempre adaptant-les als seus gustos.

Els dos punts de referència seran l’Espai Jove de Gandia (plaça del Tirant) i l’Espai Jove del Grau, situat al Centre Esportiu. D’esta manera es vol fomentar l’ús d’estes infraestructures i que els i les joves coneguen els espais on poden acostar-se a demanar qualsevol classe d’informació que necessiten. «Intentem compaginar diferents activitats o tallers per tal que els joves puguen gaudir al màxim i no formar cues», ha assenyalat la regidora socialista.

Per acudir a les activitats no cal inscripció prèvia, simplement acudint en l’horari que millor vinga als joves i duent a terme les activitats que vulguen en l’horari estipulat. Esta és una manera de simplificar i motivar als joves a què s’acosten amb els amics sense necessitat de dur a terme cap tràmit.

 

UN DÍPTIC MOLT COMPLET

Al díptic es poden consultar totes les activitats que es realitzaran, el seu horari i la seua ubicació. Totes les activitats són gratuïtes i dirigides a joves d’entre 12 i 30 anys. «Estem il·lusionats perquè feia molt de temps que no es mantenien les polítiques de joventut, en este cas l’oferta d’oci alternatiu, i ara hem tornat a plantejar activitats com les de Halloween després d’ajornar-les per la pandèmia», ha expressat Hector Bofí.

En estes activitats es continuaran duent a terme enquestes sobre diverses temàtiques per a continuar fomentant la participació juvenil. Amb este objectiu també és dura a terme el dissabte 12 de novembre el Fòrum Jove a Gandia, una oportunitat perquè els joves puguen proposar accions i manifestar les seues necessitats. En esta jornada també es duran a terme activitats perquè els joves puguen gaudir de l’oci a la vegada que es fa valdre la participació juvenil en la societat.