Acudirem a l’Oficina del consumidor si el Govern no avala en una setmana l’homologació dels jocs infantils del Prado

El Grup Municipal Socialista ha anunciat hui que, si en el termini d’una setmana el Govern municipal no avala la homologació dels jocs infantils del Prado, acudirà a l’Oficina del Consumidor per denunciar l’executiu municipal. Els Socialistes de Gandia sospiten que, després d’haver demanat els informes tècnics d’homologació d’estes instal·lacions, que han estat denegats, estos jocs infantils no complixen els preceptes d’homologació corresponents.

A més, els Socialistes han anunciat que acudiran també davant la justícia ordinària si se’ls continua denegant l’accés a l’expedient de contractació dels jocs infantils de la Plaça del Prado, que beneficià Aprisco Lands S.L., una empresa sense experiència en el sector i que pertany a la decoradora personal de l’Alcalde de la ciutat, Arturo Torró.

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha advertit de l’”alarma social generada per la perillositat d’estos jocs, que tenen algunes zones clausurades i precintades, i que en cas d’accident podrien convertir l’Ajuntament en responsable civil subsidiari”.

Mascarell ha denunciat el procediment d’adjudicació “opac” que se seguí per atorgar-los a l’empresa Aprisco Lands S.L. Una adjudicació per valor de 238.370 euros, quantitat que Mascarell ha qualificat de “barbaritat en estos temps difícils”. El regidor socialista ha recordat també que se’ls ha estat denegat l’accés a l’expedient de contractació, sol·licitat per escrit fins a dues vegades i qüestionat en dues preguntes al Plenari de l’Ajuntament.

Cal recordar que ja el passat mes de setembre els Socialistes de Gandia denunciaren que en el passat mes de juny, i a través de l’empresa pública, Torró balafiara 238.370 euros per pagar el parc infantil que es va a instal·lar en la nova remodelació de la plaça del Prado de Gandia, i que es decantaren per un negociat sense publicitat ni concurrència, que va convidar a dos mercantils a participar, una de les quals es va retirar sense haver finalitzat el procés d’adjudicació. L’altra mercantil, que finalment resultà beneficiada amb el contracte, Aprisco Lands S.L., és propietat de la decoradora de l’Alcalde.