Adjudicat el projecte per canviar l’herba artificial del Guillermo Olagüe amb diners de la Diputació de València    

 

Gandia 23 de novembre 2015.- Ja han sigut adjudicats els projectes del Servei d’Esports dins del Pla d’Inversions de la Diputació de València. La regidora d’Esports Lydia Morant, ha presentat aquest matí l’ample ventall de projectes que milloraran les insta.lacions i l’equipament esportiu a la ciutat.

 

El projecte més esperat i important és el de la reposició de l’herba artificial de l’Estadi Guillermo Olagüe. La regidora d’Esports, Lydia Morant ha dit que “volem ressaltar les millores obtingudes, fruit del procés negociat per a l’adjudicació, que s’ha dut a terme i que son que hem aconseguit 11 anys de garantia sobre el filament, 10 intervencions de manteniment gratuïtes, 50 metres quadrats de tapís nou. Es repararan els estancaments d’aigua. També es posaran 2 xarxes per a balons en la zona pròxima al riu i en el tram frontal que dona al Camp B. Hi haurà un curs de formació per al manteniment de la gespa artificial”.

 

Pel que fa a la nova gespa es tracta d’un monofilament d’última generació que inclús té el certificat FIFA 2 estels. Lydia Morant també ha volgut destacar altres importants millores per al camp  “el que considerem la millor aportació son 24 projectors led de 400W junt a un estudi lumínic de l’Estadi. Actualment son 48 els projectors. A més els projectors retirats ens serviran per a millorar les condicions lumíniques d’altres instal.lacions. Volem destacar també, que el tapís retirat serà reciclat  per a diversos usos”.

 

Aquesta actuació de millora del Guillermo Olagüe compta amb una subvenció de més de 188.000 euros més IVA. El termini previst per a l’execució de l’obra és de 21 dies, però dependrà de l’oratge si es pot fer o no en aquest període de temps. Des de l’Ajuntament de Gandia s’està negociant en aquestos moments l’inici de les obres ja que ens trobem en plena temporada esportiva. El tècnic d’Esports, Toni Deusa, ha explicat que “totes les obres subvencionades per la Diputació de València han de començar en un termini de 15 dies i estar acabades el 31 de desembre. No obstant les que afecten al Guillermo Olagüe tindran una pròrroga. Estem intentant coordinar amb l’empresa adjudicatària i els clubs esportius el període que menys perjudiquen les obres a l’activitat esportiva”.

 

Dins d’aquest paquet de projectes adjudicats cal destacar altres 5 actuacions: s’arreglarà el sostre del Pavelló del Raval, per tal d’evitar goteres i es repararan 2 pistes de basquet i les de voley, hockei i patinatge. També es faran obres de tancament de les pistes de futbol sala del parc País Valencià.

 

A més de les instal.lacions esportives l’equipament esportiu de la ciutat també rebrà subvencions de la Diputació de València. Les ajudes obtingudes per l’Ajuntament de Gandia, en aquest aspecte, són de 48.000 euros. La destinació última d’aquets diners s’ha consensuat i acordat amb els diferents clubs esportius. Així cal destacar 4 actuacions: l’adquisició i reposició de material per a la pràctica de gimnàstica rítmica, la compra de tanques d’alta competició per a la pista d’atletisme i més equipament per a poder jugar a vòlei i basquet. Per últim, es comprarà un ascensor hidràulic, per facilitar l’accés de persones amb mobilitat reduïda a les piscines, i un robot per netejar el fons.