AECC posa en marxa a Gandia la campanya per detectar i prevenir el càncer de pell

Este matí s’ha presentat la campanya d’informació i protecció solar per a la salut de la pell a càrrec de la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Gandia, Maribel Codina. Com la passada edició, i a causa de la pandèmia, s’ha modificat el format per poder complir amb les normatives. D’esta manera, el 30 de juny en horari de 10 a 11.30 i de 12.10 a 14 hores el Centre de Convivència de Corea albergarà estes proves gratuïtes, mentre que el dia 7 de juliol el Centre Social Marcelino Pérez acollirà estes proves al Grau i ho farà amb el mateix horari. Per acudir caldrà sol·licitar cita prèvia telefonant al 96 295 96 47.

Segons paraules de Liduvina Gil, “l’excessiva exposició al sol ens posa en risc de patir cremades i arribar a patir un càncer de pell. Això no vol dir que no ens podem exposar al sol, però sempre hem de fer-ho de manera controlada i aplicant una crema de protecció solar. El càncer de pell és un dels tumors més freqüents i es produïx per l’alteració que patixen les cèl·lules cutànies causa de l’exposició dels raigs ultravioletes”.

Per la seua banda, Maribel Codina ha recalcat que les proves seran realitzades per una dermatòloga-oncòloga de manera gratuïta i que en cas de detectar alguna anomalia s’informa la persona perquè hi acudisca al seu metge de capçalera. “D’esta manera, des d’AECC pretenem agrair a Gandia tota l’ajuda que ens presta any rere any”, i ha afegit que “qualsevol persona que note una alteració en la seua pell o en les pigues, hauria d’acudir a este tipus de revisions”.