AFNADAH obri nova seu per a donar servei a les persones afectades pel dèficit d’atenció i hiperactivitat

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, la regidora de Benestar Social, Carmen Fuster, i el representant de la Fundació “la Caixa” i subdirector de l’oficina de Gandia, Jorge Suquet, ha visitat hui la nova seu de l’Associació de Familiars de Xiquets i Adolescents amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (AFNADAH) on han estat rebuts per la presidenta de l’entitat, Encarna Lloret, i la vicepresidenta, Amparo Martínez. A la visita també han assistit altres membres del Govern local i representants dels grups polítiques presents al consistori gandià.

Després del recorregut per les noves instal·lacions, Diana Morant ha declarat que este nou local obri una nova etapa per ajudar les famílies i les persones afectades pel dèficit d’atenció i hiperactivitat. “Esta seu els permetrà atendre a més famílies perquè AFANADAH no ha parat de créixer des de la seua fundació. La societat evoluciona i les parts implicades anem aprenent sobre com afrontar este tipus de diferències que patixen els xiquets i xiquetes amb este dèficit”, i ha afegit que “ha de ser la societat la que s’adapte a les persones afectades pel TDAH i no a l’inrevés”.

L’alcaldessa també ha destacat la complicitat que es genera en este tipus d’instal·lacions, ja que famílies amb els mateixos problemes poden veure “la normalitat de la seua situació i compartir experiències i suports que els ajuden a millorar la seua qualitat de vida. És una forma de teràpia que ajuda a afrontar esta situació”. Finalment, Morant ha recordat a les representants de l’associació que poden seguir comptant amb l’ajuda del consistori. “Gandia és un lloc millor des que ADNADAH està amb nosaltres, ha destacat.

Per la seua banda, Encarna Lloret ha agraït la col·laboració de l’ajuntament i altres entitats com Caixabank que han fet possible que “tota la feina que fem estiga donant els seus fruits i puguem seguir ajudant a les més de 80 famílies que atenem ara”. Lloret també ha informat que, per primera vegada, l’associació ha pogut posar en marxa un campament d’estiu i una escoleta.