Al voltant de 49.439 persones tindran dret a vot el 26J a Gandia

Gandia 17 de maig 2016.- Per al govern l’exposició de Llistes provisionals del cens electoral que va acabar ahir dilluns ha superat amplament les expectatives. De fet, malgrat que fa poc hi van haver unes eleccions generals, la ciutadania ha revisat de nou les seues dades. Així, entre la web i les consultes a l’aplicació de l’INE s’han realitzat un total de 1.986 consultes, la majoria de forma telemàtica, front a 210 de manera presencial. “Òbviament influeix en aquest número de consultes la facilitat que dóna internet, i la possibilitat de no tenir que desplaçar-se fins l’Ajuntament o el centre social per fer la consulta. Han sigut poques les persones que han consultat en els centres socials que vam posar a disposició de la ciutadania, de 8 a 15 en cada centre, en part per desconeixement d’aquest nou servei, però esperem que en properes edicions de consulta electoral la descentralització siga més important”, ha declarat el regidor responsable d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto.

Les reclamacions que s’han enviat a l’INE per demanar la inclusió han sigut 17, poquíssimes. Aquesta xifra indica que el cens de Gandia està molt correcte. Pel que fa a les reclamacions per errades en la inscripció (DNI, dades personals malament, etc…) s’han traslladat 3.

Pel que fa a les dades del cens provisional, aquest és de 49.439 votants. “Aquestes dades varien mínimament, tenint en compte que hem demanat únicament 17 noves inclusions a l’INE”. Així, si el comparem amb el cens del 20D, que era de 49.460, veiem una menuda variació de 21 persones menys, les quals corresponen fonamentalment a defuncions.

 

Campanya austera

“Com sabeu, hem intentat estalviar la major quantitat possible de la despesa que suposa per a l’Ajuntament organitzar unes eleccions. Per aquest motiu, es va consensuar amb la resta de grups polítics un rebaixa molt substancial d’elements de publicitat”. Prieto ha recordat que en l’anterior campanya es col·locaren 22 pancartes i en aquestes eleccions seran 11. Pel que fa als panells de cartellera, en foren 468, mentre que per al 26J seran 123.

“A més a més, en aquesta edició l’Ajuntament no va a llogar mitjans externs per a dur endavant la campanya, que la muntarem amb recursos propis. També serà la pròpia policia la que notificarà a presidents i vocals que han d’estar a la mesa electoral”. Aquestes mesures suposaran aproximadament un estalvi de 6.000 € a les arques municipals.