Alfred Boix ratifica el compromís del Consell amb la compra de l’edifici de Correus i la rebaixa del deute a Gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i altres membres de la Corporació municipal ha rebut al secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; qui ha estat acompanyat durant la seua visita per Toni Such, director general d’Administració Local. La trobada ha servit per a mantindre una primera reunió on abordar entre altres aspectes, la rebaixa del deute de la ciutat mitjançant el decret de Presidència i la compra per part de la Generalitat Valenciana de l’edifici de Correus situat a la plaça del Rei Jaume I per tal de destinar-lo a usos culturals i educatius.

Diana Morant ha valorat positivament la trobada. “És la seua primera visita a un municipi i l’ha realitzada a Gandia. Boix és un gran coneixedor de la situació de Gandia i amb la seua presència constata el compromís del Consell d’estar del costat de les corporacions locals i la igualtat d’oportunitats independentment d’on residisca”, ha assenyalat.

L’alcaldessa ha destacat l’endeutament com el principal problema de la ciutat. “El president Ximo Puig ja va aprovar per llei el passat mes de març una fórmula per rescatar econòmicament a aquelles ciutats amb un endeutament que supera el 110% com és el cas de Gandia. Ens hem reunit per a veure com desenvolupar i implantar esta Llei que serà vital per preparar el nou Pla d’Ajust que presentarem davant del Ministeri”.

Per la seua banda, Alfred Boix ha destacat que la visita suposa seguir treballant en l’àmbit del municipalisme i abordar la Llei 3/2019 que afecta els municipis endeutats. “En el marc del desenvolupament d’este Decret, volem constituir una taula on estiguen totes les ciutats afectades per esta situació. A partir del mes de setembre pretenem abordar el tema a fons perquè els municipis puguen prestar millors serveis en alliberar-se de la càrrega del deute”.

El secretari autonòmic també s’ha reafirmat en el compromís adquirit pel president de la Generalitat perquè es pose en marxa el protocol necessari perquè la Generalitat adquirisca en propietat i dote de serveis l’edifici de Correus. “D’esta manera podrem actuar ràpidament a l’edifici alhora que dotem de recursos econòmics a Gandia”, ha indicat.

Finalment, Toni Such ha explicat les línies que el Consell pretén posar en marxa per reduir l’endeutament financer dels municipis. En el cas de Gandia, tal com ha explicat director general d’Administració Local, la ciutat podrà acollir-se a les línies d’ajuts econòmics en forma de subvencions; ajudes en cas de superar el 110% d’endeutament i estar intervinguts pel Ministeri; i l’adquisició de patrimoni i solars de propietat municipal perquè puguen augmentar la seua liquiditat i sanejar les arques municipals sempre amb possibilitat de recompra per part del municipi.