Ana Garcia: “El govern del PP ni paga ni pensa pagar, i hipotecarà la ciutat fins a 2054”

La Comissió d’economia i hisenda de l’Ajuntament de Gandia aprova hui un refinançament del pla de pagament a proveïdors del Ministeri d’Economia a què s’acollí fa uns mesos. Un refinançament dels 60 milions d’euros sol·licitats que amplia el període d’amortització i suma dos anys més de carència, el que suposarà començar a pagar-lo en 2016 i hipotecar la ciutat fins a 2054 amb interessos per valor de 125 milions d’euros. Dues dades que, per a la regidora socialista Ana Garcia, demostren que el govern del PP “no paga ni pensa pagar als proveïdors i hipoteca la nostra ciutat fins a 2054”.

A més, els prèstecs que l’Ajuntament té contrets també amplien el seu període d’amortització fins a 40 anys. No obstant això, Ana Garcia ha assegurat que ja abans d’aprovar-se el document de refinançament ja s’incompleix, i ho ha demostrat amb un exemple gràfic. Així, mentre el Ministeri obliga a una reducció del capítol de personal d’uns 48.000 euros, atorga més de 37.000 en complement de productivitat a un funcionari de la casa: el cap de Serveis Jurídics, que fa perdre a l’Ajuntament totes les sentències dels judicis on es persona.

El document, a més, valora les previsions de reducció dels capítols de personal i despesa corrent, però contempla que eixes mesures les adopte un govern futur.

Per si faltava poc, Garcia assegura que, en un moment on la desocupació no deixa de crèixer, el Pla del Ministeri obliga a la reducció del Pla d’Ocupació en 2015 en més de 600.000 euros.

“Descens pírric de la desocupació”

A les dades d’ocupació del mes de maig s’ha referit també Ana Garcia. En conèixer que el descens ha estat de només 14 persones, Garcia ha assegurat que es tracta d’un “descens pírric”, perquè 9.278 persones continuen estant a l’atur a la ciutat.