Ana García: “El PP es burla dels gandians amb l’informe de morositat i una nova modificació del pressupost”

La regidora socialista Ana García ha valorat hui l’informe de morositat del segon trimestre d’enguany (que ascendix a més de 31 milions d’euros pendents de pagament a proveïdors) i una nova modificació pressupostària amb suplements de crèdit, dos temes que seran tractats en el Ple municipal previst per a esta vesprada.

 

García ha recalcat que tot açò es fa, a més, a costa de deixar de pagar a les entitats bancàries el pla de pagament a proveïdors que el ministre Montoro va concedir l’any 2012.

 

Per tot açò, Ana García ha apuntat que “quan el Grup Socialista ja va denunciar en el debat pressupostari que el pressupost municipal de 2014 era il·legal tenia raó”. García entén que “amb l’informe de morositat que s’ha presentat i amb esta nova modificació pressupostària es demostra, una vegada més, la nefasta gestió econòmica que és habitual en el Govern del PP”.
García considera que “es tracta d’una burla, un engany i un menyspreu per als ciutadans i els proveïdors, així com als jutges i les seues sentències. El PP es burla dels gandians perquè els va prometre més treball, i la realitat és que a Gandia hi ha 2.100 persones menys inscrites en la Seguretat Social que fa 3 anys, i va prometre menys impostos, i estos han pujat de manera exponencial”.

 

“També enganya als proveïdors perquè no se’ls paga. A la vista està que se’ls deuen més de 31 milions d’euros en els sis primers mesos d’enguany”, assenyala.
“A més, menysprea els jutges, ja que el Govern d’Arturo Torró es caracteritza per no complir les sentències”, sosté García. Com a exemple, la regidora socialista s’ha referit a la sentència de les treballadores de les escoletes, que ordenava la seua readmissió immediata en els seus llocs de treball i el pagament de les retribucions deixades de percebre, que ascendixen a quasi 2 milions d’euros. “Per a més inri, el Govern d’Arturo Torró els va enviar una carta d’acomiadament i només va consignar una partida de 198.000 euros”, indica.
Pel que fa a la modificació del pressupost municipal, Ana García ha recordat que “en el seu moment no es van configurar íntegrament l’import de molts dels contractes vigents i el Govern del PP no va posar els diners suficients per a cobrir-los”, com és el cas de les partides de neteja viària, recollida de fem, enllumenat públic o parcs i jardins, entre d’altres.