Gandia presenta a La Marina de València la 47 edició del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia

El 47 concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia que se celebrarà el pròxim 2 de juny a l’hotel Bayren de la platja de Gandia va ser presentat ahir a la Marina de València. L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, el president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, i amb l’assistència de representants autonòmics, de l’Ajuntament de Gandia així com a membres del sector turístic i premsa especialitzada.

El concurs comptarà enguany amb 30 participants nacionals i internacionals i per primera vegada, s’organitzarà la I Fira Gastronòmica “Tasta Gandia” al Moll dels Borja. Tres dies, del 2 al 4 de juny, on els restaurants integrats a DestíSafor, l’associació que aglutina els professionals de l’hostaleria de la comarca, protagonitzaran a través de la iniciativa “Tasta Gandia”, showcookings i degustacions que permetran posicionar a Gandia com a destinació d’excel·lència gastronòmica.

La primera autoritat municipal va destacar que “el concurs internacional de Fideuà de Gandia és el millor aparador per a mostrar la potencialitat i el propòsit de noves conquestes per part dels nostres professionals, dels hotelers, els hostalers i el sector turístic, que treballen cada dia des de la tenacitat, amb la valentia de resistir i alçar-se sempre”.

Prieto també va assenyalar que “este esdeveniment és també una revolució de la creativitat, del talent i de la innovació a la cuina, que tantes emocions desperta als nostres paladars”. L’alcalde va finalitzar la seua intervenció convidant els presents a visitar Gandia en qualsevol moment de l’any, però especialment durant els dies que el nostre plat per excel·lència compartirà protagonisme amb la nostra llum meravellosa, amb la nostra línia inigualable de platja o amb el tret del nostre horitzó mediterrani”.

Avelino Alfaro va voler posar en valor la importància que ha adquirit en concurs explicant que les places existents per a participar es van esgotar en menys de 48 hores i va incidir en la idea que cap esdeveniment del caràcter que siga pot convertir-se en referència sense la col·laboració de multitud parts que han de tindre clar que l’objectiu és compartit.

Per la seua banda, Jordi Mayor va qualificar el concurs d’enguany com el de “la recuperació de la normalitat”, i va destacar que “este estiu reprendrem la vida turística plena i esperem i desitgem que tinguem una temporada que, segons les expectatives, pot superar la de l’any 2019”.