Aprovem una resolució perquè ningú passe fam a Gandia i amb mesures contra la corrupció i per la transparència

L’Assemblea del PSPV-PSOE aprovà que els Portaveus del Partit en l’Ajuntament publiquen de manera immediata, i cada any, les seues declaracions de renda i patrimoni, tal i com s’ha fet els darrers anys, així com mesures de condemna enèrgica a pràctiques de corrupció o manca de transparència en els partits polítics. El Portaveu del PSPV-PSOE de Gandia i Vicesecretari de Comunicació, Jose Manuel Prieto, ha assegurat que la resolució aprovada parla d’”ètica i estètica en la classe política, però sobretot de reforçar la nostra imatge de partit que sap donar exemple en un moment difícil per a la política i els polítics”.

La resolució contra la corrupció i per la transparència contempla, a més de la publicació de les declaracions de renda i patrimoni dels Portaveus, publicitar els comptes del partit en la pàgina web, de manera que siguen accessibles per a tots, i impulsar nous fòrums de transparència, participació i més democràcia oberts a la ciutadania. Segons Prieto, “no pot ser que no hi haja cap resposta des dels partits als escàndols per corrupció nacionals. Som un partit que ha de donar exemple en un moment tan preocupant per a la imatge de la política pels coneguts casos de corrupció”.

Prieto s’ha preguntat “si el PP de la ciutat serà capaç d’unir-se a l’exemple que donem els Socialistes de Gandia per dignificar la política i canviar la manera de fer les coses”.

 

Que l’Ajuntament cree un Fons d’Emergència Social a la ciutat

L’Assemblea del PSPV-PSOE aprovà també una resolució on demana crear de forma immediata un Fons d’emergència a la ciutat dotat com a mínim de l’1% del pressupost municipal, més de 800.000 euros, per tal que “ningú passe fam en un moment tan crític per a la ciutat”, segons ha explicat Ricard Moncho, Secretari d’Integració del Partit en la ciutat.

La resolució contempla també garantir drets fonamentals de ciutadania des de l’Ajuntament de Gandia perquè, tot i que alguns d’ells, com la renda garantida de ciutadania, el servei d’ajuda a domicili o el menjar dels xiquets són competències autonòmiques, “l’Ajuntament de Gandia no es pot quedar quet davant la deixadesa del PP”, segons Moncho.

La resolució de l’Assemblea exigia també “Convocar a tots els actors econòmics i socials per a la creació del “Fòrum d’emergència social” que elabore un Pla Integral contra la Pobresa i l’Exclusió Social a Gandia”.

L’Assemblea dels Socialistes de la ciutat aprovava també la gestió de l’Executiva que lidera el Secretari General, Jose Manuel Orengo, per unanimitat, destacant la intensa activitat del partit des que fou elegida la nova dirección, fa un any.