Arranca amb el Tio de la Porra una Fira i Festes per a transitar cap a una nova normalitat

Hui, 1 d’octubre, ha arrancat oficialment la Fira i Festes de Gandia 2021 amb l’acte tradicional de benvinguda del Tio de la Porra que s’ha celebrat a la plaça Major, on l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, acompanyat dels membres de la Corporació local, ha lliurat la vara de comandament a este personatge emblemàtic, que enguany celebra el seu 150 aniversari des que es té constància escrita, i a les seues bandes perquè es puguen dirigir a les escoles i altres espais de la ciutat per a anunciar que les festes patronals han començat.

Després d’un any d’adversitat on la pandèmia ha estat la protagonista, tornen les nostres festes majors d’una manera enèrgica i vibrant sense perdre de vista el sentit de la responsabilitat. En este sentit, a diferència de la celebració habitual d’altres anys, enguany esta no ha estat acompanyada per l’exhibició de les bandes a la plaça Major, per tal d’evitar les aglomeracions i complir, així, amb les mesures anti-covid recomanades per les autoritats sanitàries.

“És un orgull que la ciutat de Gandia puga tornar a sentir el so dels tambors del Tio de la Porra, que és el so de l’esperança. Ens hem marcat l’objectiu amb estes festes de contribuir a la idea més important que té una ciutat després d’un temps tan complicat, que era la de la recuperació social, econòmica i també emocional, una recuperació emocional que ve de la mà d’una Fira i Festes distinta, amb contenció, que ens obliga a perseverar en tot allò que hem fet igual de bé en este temps difícil”, ha destacat Prieto, qui ha perseverat en el missatge de “protecció, seguretat i responsabilitat individual de cadascú” a l’hora de gaudir d’estes festes “per a transitar cap a una nova normalitat”.

La màxima autoritat municipal ha insistit que “hem estat a l’altura com a ciutat, hem complert el que s’esperava de nosaltres en el dificilíssim temps de la pandèmia, i ara no podem malbaratar eixe esforç”.

Per la seua banda, el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, ha incidit que esta festa que gira al voltant del personatge icònic de la fira i de la ciutat de Gandia “és una crida a gaudir amb coneixement d’estos dies perquè ens ho mereixem després d’este temps de pandèmia”.