Arriba a Gandia la 18ª edició del Cortoons Festival amb 2.000 curtmetratges de 110 països diferents

Este matí, la regidora de l’Àrea de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, l’organitzador del Cortoons Gandia Festival, Alessandro d’Urso, el tècnic de Política Festiva, Juanjo Payà, i el subdirector de Cultura del Campus de Gandia de la UPV, Javier Pastor, han presentat la 18a edició, la sisena que s’acull en Gandia, d’este esdeveniment. Serà este cap de setmana, entre el 21 i el 23 d’octubre, quan al Teatre Serrano i a la pròpia UPV es desenvolupen les diferents activitats.

Esta edició ha sigut especialment ben acollida, ja que s’han rebut fins a 2.000 curtmetratges de 110 països diferents. Hi estaran com a convidats les estreles del dibuix amb centenars de milers de seguidors en les xarxes socials, Xuri Fenton, Kaos, Gema Vadillo, Danna Alquati, Ivart i Lucía Ballesteros, que oferiran una xarrada, una sessió de signatures i es quedaran durant tot el festival amb els seus propis stands. En esta línia, l’edil socialista s’ha mostrat satisfeta: «Remarcar que per a nosaltres és una satisfacció i una felicitat plena que Gandia torne a acollir, per sisena vegada, este festival on la gent en general gaudix d’una cap de setmana d’entreteniment».

La gran novetat d’esta edició és el Cortoons Gaming Party, un esdeveniment que busca celebrar, al costat de la comunitat gamer, l’amor que senten els gamers pels videojocs. El dissabte al matí es dedicarà a les famílies i als més xicotets amb un taller de plastilina dirigit per Stefano Argentero, un gran artista italià de la tècnica d’animació stop-motion.

Payà, per la seua banda, ha afirmat que «el Cortoons Festival s’ha convertit en un referent no sols per a la Comunitat Valenciana, sino també per a Espanya i l’estranger. Eixos 2.000 curtmetratges són la millor forma de constatar-ho». I ha afegit: «Este esdeveniment fomenta la creació al món audiovisual valencià i situa Gandia a un lloc capdavanter en la parcel·la de la interpretació».

Ja diumenge se celebrarà el “Dia del Anime”, en el qual es podrà visualitzar el llargmetratge ‘Dragon Ball Super: Super Hero’ a les 11.00 h i a la vesprada a les 19.45 h es podrà veure un altre llargmetratge, el de Jujutsu Kaisen ‘0: La pel·lícula’. Alessandro d’Urso ha assenyalat, en la mateix línia, que «estem molt contents perquè, a més, ens arriben curts de tota Espanya i, per primera volta, tindrem videojocs durant tot el cap de setmana en pantalla gran». Una de les sorpreses que ha avançat però no revelat és que «un guanyador d’Òscar ha sigut un dels que ha enviat el seu curt».

Com a colofó final i per a acabar el festival, el diumenge es realitzarà la gala dels premis en concurs oficial a les 21.00 h, al qual assistiran els concursants guanyadors de les diferents categories. Javier Pastor, orgullós de que es continue celebrant este acte tan lúdic, ha tancat confirmant: «La presentació serà dijous a la UPV, Campus de Gandia, i és molt d’agrair que pugam fer-ho any rere any, per als estudiants és una oportunitat única».