Arriba este cap de setmana a la platja de Gandia el 8è Triatló Full, Half & Short ICAN

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada d’Arturo Navarro, representant d’ICAN i de Vanesa Huesa, presidenta de la Federació Valenciana de Triatló, han presentat este matí la vuitena edició de la FULL, HALF & SHORT ICAN GANDIA, que tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre a la platja de Gandia. Es tracta d’una de les proves més importants en el calendari esportiu de la ciutat, a més de l’únic triatló de llarga distància valencià i Campionat Autonòmic.

Els triatletes participants en esta distància hauran de recórrer 3,8 Km natació + 173 Km ciclisme + 42 km carrera a peu. Com a canvi destacable d’esta edició, i reivindicat pels participants, el circuit de ciclisme s’ha reduït a 4 voltes en un circuit tancat.

Aproximadament 177 persones participaran en la prova més important del triatló; prop de 645 triatletes participaran en la distància HALF – 1,9 Km natació + 87 Km ciclisme + 21 km carrera a peu i 400 més en la distància SHORT – 1,5 Km natació + 43 Km ciclisme + 10 km carrera a peu. En total, més d’un miler de persones recorreran els nostres carrers i gaudiran d’aquesta prova emblemàtica.

«El nucli central de l’esdeveniment es concentra en el plaça del Port, on des del divendres, amb el lliurament de dorsals i fira del corredor, s’hi respirarà Triatló. Per això, cal destacar també la importància des del punt de vista turístic que durant tres dies moltíssimes persones acudisquen a la nostra ciutat», ha indicat Morant.

La natació es desenvolupa en les aigües del port, el sector de ciclisme recorrerà el Passeig Marítim Neptú i la carretera Natzaret-Oliva, i la carrera a peu discorrerà per la façana marítima. La prova compta amb totes les mesures de seguretat enfront de la covid-19 i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, Autoritat Portuària, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, RCNG, Voluntariat, Guàrdia Civil i GEAS. L’eixida està prevista a les 8.00 hores i s’espera l’arribada de l’últim corredor abans de les 00 h del mateix dia. Els trofeus es lliuraran el diumenge.

«La participació és lleugerament més alta que la de 2019, la qual cosa és una molt bona notícia i un índex de tornada a la normalitat», ha destacat Navarro.

«Cal agrair la col·laboració de tots els ajuntaments dels diferents municipis pels quals discorre la llarga distància: Cullera, Tavernes, Xeresa, Xeraco i Gandia. Des de la federació volem promocionar també la vessant turística-esportiva amb més presència del triatló», ha expressat Huesa.