Arriba la 7a Gandia Pride, Orgull Gandia 2022 amb més d’una vintena d’esdeveniments

La Gandia Pride, Orgull Gandia, la festa de la Diversitat LGTBI+, donarà inici a Gandia demà dissabte 4 de juny i conclourà el 28 de juny amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. Així ho ha anunciat la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro.

Una festivitat que ha comptat amb la col·laboració de col·lectius Lgtbi+ i altres associacions de Gandia i la comarca: Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS); DretaSer Associació; DragSafor; Sexòlegs Sense Fronteres; Lesbianbanda; Saforíssims, Societat Literària i el Consell dels Joves de Gandia. En el marc del Consell municipal de la Diversitat.

Així, la programació de la ‘Gandia Pride, Orgull Gandia 2022’ inclou més d’una vintena d’esdeveniments com ara: tallers, exposicions, actuacions, concursos, recitals…

És fonamental respectar les persones independentment de les seues orientacions afectiu-sexuals, identitats de gènere… Els drets humans han d’estar per damunt de tot. Hem de desenvolupar mesures per a potenciar la inclusió de tothom perquè la diversitat és una característica humana, una forma de veure el món i de viure la vida”, ha destacat Navarro. La festivitat conclourà el 28 de juny amb el ja tradicional acte institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+.

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ se celebra cada 28 de juny des de 1970, data que marca l’inici del moviment internacional pels drets LGTBI+. Es va triar aquesta data per a commemorar el dia en què van tindre lloc els disturbis de Stonewall: una sèrie de manifestacions espontànies en protesta contra les constants batudes policials -i com a determinant la que va tindre lloc en la matinada del 28 de juny de 1969, en el pub conegut com Stonewall Inn, situat en el barri novaiorquès de Greenwich Village-.

L’objectiu de la commemoració és reivindicar l’orgull LGTBI+: cap persona ha d’avergonyir-se del que és, defensant el dret de viure la seua sexualitat lliurement. La bandera LGTBI+, popularitzada des de 1978 en els esdeveniments de demostració de l’Orgull, és la versió de la bandera de l’arc de Sant Martí més coneguda, i simbolitza la diversitat afectiu-sexual de la societat.

PROGRAMA

Dissabte 4 de juny a les 17:00 h a la plaça del Prado:

– Trobada per la diversitat amb diferents tallers (Teixint sororitat per al col·lectiu LGTBI+, Creant Famílies Diverses, Maricó-mic, Jocs per la diversitat i Drag Safor).

– Recital del I concurs de poesia LGTBI+ de CLGS

– Actuació i punt informatiu de la Lesbiana Banda València

– Stand informatiu de CLGS

Dimarts 7 de juny al saló d’actes de la Biblioteca Central de Gandia

– 19:00 h: Inauguració exposició “Drets Sexuals”.

– 19:30 h: Conferència “Salut sexual, drets i plaer”, a càrrec de Vicent Bataller.

Divendres 10 de juny a les 20:00 h a la plaça Major:

– Recital poètic i musical “Veus per la diversitat”, a càrrec de Saforíssims Societat Literària

Fins al 15 de juny

– Concurs “Orgullosament artistes” on les obres presentades s’exposaran el 24 de juny a la plaça Rei Jaume I.

Fins al 19 de juny:

– II Concurs de fotografia “Visibilitzant la diversitat LGTBI” on les fotografies s’exposaran el 24 de junt a la plaça Rei Jaume I.

Dilluns 20 de juny a les 19:30 a la Cada de la Cultura Marqués González de Quirós:

– Taller d’autoerotisme, plaer i qualitat de vida, a càrrec de Vicent Bataller i Araceli Caballero.

Del 20 al 24 de juny:

– II Concurs d’aparadors LGTBI “Comerç Divers” on el 28 de juny es donaran a conèixer els comerços guanyadors.

Divendres 24 de juny a la plaça Rei Jaume I:

– 9:30 h: Dia de les famílies.

– 10:30 h: Contacontes per la diversitat, a càrrec de Jordi Teatrer.

– 12:00 h: Contacontes per la diversitat, a càrrec de Lidia Sebastià.

– 17:00 h: Joc de l’oca per la igualtat.

– 19:00 h: III Edició “Cançons per la diversitat”.

– 20:00 h: IV Edició “Concurs travesti”.

– 22:30 h: Festa per la diversitat amb diverses actuacions musicals i espectacle d’animació LGTBI.

– Punt Arc Iris de 9:30 h fins a finalitzar totes les activitats, amb materials de conscienciació i prevenció de la violència de gènere i la LGTBI-fòbia.