Arriba la II Fira Borgiana del 2 al 4 de desembre als carrers del cor de Gandia

Després de l’èxit de la primera edició, Gandia ja es prepara per a acollir, este cap de setmana, la II Fira Borgiana. Així ho ha anunciat el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, acompanyat per la responsable de Promoció Cultural,Marina Sanmartín. Des del 2 i fins al 4 de desembre, coincidint també amb l’inici de les activitats de Nadal, el centre de la ciutat adopta una temàtica borgiana.

L’edil socialista ha assenyalat que esta fira s’inicia casualment el 3 de desembre perquè representa “la data en què el cardenal Roderic de Borja, després Papa Alexandre VI, va adquirir el Ducat de Gandia per al seu fill”, iniciant, així, una de les etapes més singulars i esplendoroses de la ciutat i de la comarca. A més, amb esta fira, es tanca l’Any Jubilar a Gandia.

Coincidint també amb el pont de la Constitució, el responsable de Turisme ha destacat que esta iniciativa “servix com una magnífica excusa per a promoure el Territori Borja i per a conéixer la gastronomia, el comerç i la cultura de Gandia, i es presenta amb la intenció de diversificar la nostra oferta turística i desestacionalitzar-la més enllà del sol i platja com el nostre producte per excel·lència”.

Mascarell ha afegit que els dos objectius principals, més enllà de la promoció del Territori Borja, són “captar el turisme de proximitat i servir d’enllaç als visitants del pont de la setmana vinent”.

Per la seua banda, Sanmartín s’ha centrat en la programació: “Enguany s’amplia la programació. Hi haurà diferents espais pel centre de la ciutat per a promoure la nostra història però, a més, es faran visites guiades al Patrimoni de Gandia”. Eixes visites seran al Palau Ducal, al Centre Històric i, sobretot, al Monestir de Sant Jeroni el dia 4.

Finalment, la tècnic de turisme ha aprofitat per esmentar que «per tal d’atraure també al públic jove, hi haurà un fotomatón 360º perquè es puguen fer fotos disfressats amb temàtica borgiana i una projecció amb videomaping, a la plaça Major, que versarà també sobre el Territori Borja».