Arriba la III Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC que tindrà lloc el pròxim diumenge des de la plaça del Jardinet

El pròxim diumenge 6 de novembre, a les 9.30 hores es donarà el tret d’eixida en la plaça del Jardinet per a iniciar la III Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC. En esta tercera edició, Fira Mercat Gandia torna a col·laborar amb l’entrega de dorsals i la participació d’empreses patrocinadores en l’espai del Mercat Municipal del Prado. Tal com han destacat la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer; la regidora d’Esports, Lydia Morant, i el president del Club Atletisme Safor Teika;Vicent Boscà, el foment de l’esport en l’àmbit empresarial protagonitzarà aquest cap de setmana a Gandia.

La Cursa de les Empreses va iniciar el seu recorregut a Gandia en 2019 amb l’objectiu de fomentar l’esport i la germanor entre les empreses de l’àmbit públic i privat. L’any següent es va haver d’aturar per la pandèmia i en 2021 el temps meteorològic quasi impedix el seu desenvolupament. «2022 serà un colp de qualitat molt gran. Calculem que de moment estem un 30% per damunt de l’edició passada», ha detallat Boscà. Així doncs, tant empreses públiques o privades i el teixit associatiu de la ciutat participaran en esta edició que tanca esta nit les inscripcions.

La cursa es focalitza en el barri de Corea. «És una manera de promulgar la cohesió entre els diferents barris. Es trau del Centre Històric i el Raval, on normalment es fan quasi totes les activitats esportives d’este tipus; i la portem al barri de Corea, on tradicionalment hi ha molta pràctica esportiva, ja que ací s’ubica el Poliesportiu», ha apuntat la regidora d’Esports. Així doncs, des de la plaça del Jardinet, es repetix el recorregut de 6,6 km de la segona edició. Tal com ha afegit l’edil socialista, l’Ajuntament de Gandia és una de les empreses que participarà com a empresa pública a través de 40 dels seus treballadors i treballadores.

Des del punt d’eixida, es continuarà per alguns carrers del barri de Corea; després es dirigirà cap al carrer Magistrat Català i arribarà fins al Centre Històric cap a la zona del Raval. «La tornada partirà del passeig Germanies i passarà per la Sala Foment per fer menció a FAES. Finalment, acabarà de nou en Corea on es repartiran els premis», ha explicat el president del club Safor Teika. A més, s’entregaran una varietat de premis, tant per al club o empresa més nombrosa; per a la samarreta més original; primer, segon i tercer classificats en categoria individual, parelles o grups; i en masculí, femení i mixt.

El repartiment de dorsals es realitzarà a Fira Mercat Gandia en l’espai del Mercat Municipal del Prado. Des de divendres de 17.00 h a 20.30 h i dissabte de 10.30 h a 13.30 h i amb el mateix horari de vesprada que divendres. A més, també acollirà expositors formats per empreses participants i patrocinadores de la cursa.

En l’organització d’esta cursa també s’ha comptat amb la col·laboració de les falles de Corea i Marqués de Campo-Perú, les quals organitzaran als casals esmorzars per als participants de la cursa. D’esta manera, del 4 al 5 de novembre, el treball conjunt entre el Departament d’Esports i de Comerç de l’Ajuntament de Gandia es farà visible a través de la Fira Cursa de les Empreses a Fira Mercat Gandia. El diumenge 6 de novembre, treballadors i treballadors d’empreses de la ciutat correran 6,6 km pels carrers de la ciutat per tal de sumar-se al foment de l’esport i els seus valors en l’àmbit empresarial en este cap de setmana esportiu a la ciutat de Gandia.