Autoritat Portuària i Ajuntament dissenyen el concurs d’idees per a donar nous usos al port de Gandia

Este matí s’ha reunit telemàticament el Comité Assessor del Port de Gandia, òrgan constituït per l’Autoritat Portuària de València (APV) en 2016 per a l’impuls de la integració territorial port-ciutat. La reunió ha estat presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, i el president de l’APV, Aurelio Martínez, i ha comptat també amb la participació de Francesc Sánchez, director general de l’APV. Tots els participants han coincidit en la bona sintonia entre les dues entitats per a treballar de manera coordinada en un port ecoeficient i sostenible per a l’activitat econòmica i social de la ciutat.

Així, el Comité ha avançat en la preparació del plec per al concurs d’idees per a l’ús ciutadà de la zona no comercial de la part sud del port. Un procés administratiu que posarà en marxa l’APV i que una vegada finalitzat, posarà en valor els ‘tinglados’ i la zona annexa al sud d’estos proposant actuacions i activitats que siguen capaces de dinamitzar l’àrea. Qualsevol proposta presentada haurà de respectar l’ús pesquer i circumscriure’s a plantejaments que no menyscaben la seguretat, no ho limiten i posen en valor este ús. Els projectes presentats hauran de millorar i integrar amb l’entorn les edificacions que en ella es troben com la Llotja de Pescadors i altres espais del port.

“L’objectiu comú és donar un ús estratègic a determinades zones del recinte portuari per a l’aprofitament dels seus veïns, integrant-lo com una part més de la ciutat que oferisca noves oportunitats des del punt de vista social i econòmic”, ha indicat Aurelio Martínez.

Per la seua banda, Diana Morant ha declarat després de finalitzar la reunió que esta mesura permetrà que “el port deixe de ser un espai urbanístic tancat a la ciutadania en general. Amb este concurs d’idees pretenem dotar d’altres usos estratègics oberts a tots i totes com puguen ser la pesca, la gastronomia, l’artesania o la cultura, que a més puguen convertir-se en un reclam turístic”.

En un altre ordre de coses, s’ha acordat en el marc de la Delimitació d’Espais i Usos Portuaris (DEPU), les zones a desafectar del port per a la seua posterior cessió a l’ajuntament. En concret, estes àrees se situen en el moll nord, zona davantera del club nàutic i en el barri de Venècia.