Baixada notable de delictes de tot tipus a la ciutat de Gandia    

 

Gandia 11 de novembre 2015.-  L’Ajuntament de Gandia ha celebrat aquest matí la primera Junta de Seguretat Local d’aquesta legislatura. Una important reunió per coordinar el treball entorn a la seguretat de la ciutat i també per fer balanç de les actuacions ja realitzades.

A la reunió ha acudit el Delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, junt a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, la regidora de Seguretat, Àngels Pérez així com els responsables de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil. La data per celebrar aquesta mesa de seguretat es deu a l’inici de la campanya citrícola i també a les pròximes festes de Nadal, dos qüestions que mobilitzen moltes persones.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha dit que les xifres pel que fa a la seguretat són molt positives i consoliden la imatge de Gandia com a ciutat segura “el balanç global de criminalitat de l’any 2015, situa el total de les infraccions penals en un 4,15% per baix que en el mateix període de 2014. Aquestes dades són el resultat d’un descens rellevant en casos com els robatoris a la força en vivendes, que ha disminuït un 15%, els robatoris a la força en establiments que ha baixat un 62%, els robatoris amb violència o intimidació que han disminuït un 12% i els robatoris de vehicles, que han caigut un 13%”.

Pel que fa a les actuacions policials contra el tràfic de drogues Diana Morant ha detallat que “s’han desactivat fins a 24 punts de venda d’estupefacients, i cal destacar l’esforç realitzat pels agents de seguretat durant els darrers mesos en les actuacions contra el consum i tinença de drogues en la via pública, que ha suposat un increment de les actes d’un 1,5% respecte a l’any anterior”.

A més de les dades de seguretat relatives a la criminalitat, Diana Morant ha volgut subratllar que “ara cal treballar també en altres aspectes relatius a la seguretat ciutadana. Perquè garantir la seguretat dels nostres veïns també és poder estar a casa i no patir molèsties per sorolls al carrer o provocats pels veïns. Seguretat també és poder caminar per les voreres sense haver d’esquivar cotxes mal estacionats o poder transitar tranquil·lament pels carrers peatonals sense por a que passe un cotxe en horari en que està prohibit”.

La vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, com a responsable en matèria de la Dona, ha posat l’accent en el treball que està fent-se per lluitar contra la violència de gènere i ha assegurat que “treballem en la conscienciació, la formació, l’assessorament i protecció a les víctimes de maltractament des de moltes àrees. Una d’aquestes àrees és la Unitat de Gènere de la Policia Local de Gandia, de recent creació i que treballa coordinadament amb la Comissaria de Policia Nacional de la ciutat perseguint i investigant els delictes i, en molts casos, evitant que acaben en tragèdia”.

Lorena Milvaques ha detallat alguns dels aspectes de l’informe de la Unitat de Violència de Gènere que s’ha presentat a la Junta Local de seguretat explicant que “l’esmentada unitat s’ha reforçat amb una Agent Femenina per a desenvolupar les visites i controls domiciliaris, atenent a l’especial sensibilitat que es fa necessaris en estos casos tan complicats i traumàtics per a la víctima. L’actuació de la Unitat de Violència de Gènere s’ha saldat amb dos detinguts per infringir les ordres d’allunyament, sent traslladats a la Comissaria i posant-los a disposició judicial. De moment, es pot dir que el funcionament és satisfactori però es contiuarà millorant la unitat, continuant amb la sistemàtica de trucades quinzenals a les víctimes, visites mensuals i controls esporàdics als agressors”. També ha assenyalat que a Gandia ara mateix la Policia Local assessora i ajuda a 20 víctimes de violència de gènere i la Policia Nacional es fa càrrec de 93 casos.

En la coordinació de totes les forces de seguretat ha treballat la regidora de Seguretat, Àngels Pérez, qui ha volgut agrair a tots els agents la seua implicació. També ha afirmat que “les xifres confirmen que Gandia és una ciutat cada vegada més segura, hem rebaixat la tasca d’infraccions de manera generalitzada”.

La reunió també ha servit per a preparar el dispositiu especial de cara a les pròximes festes de Nadal. S’ha coordinat el treball conjunt de la Policia Local i la Policia Nacional. L’oficial Cap de la Policia Local, Marc Cuesta, ha explicat que “degut a que hi ha molt de moviment es fa necessària més que mai la presència policial. L’objectiu és la prevenció i en aquest sentit si estem a molts llocs fem més difícil els possibles problemes. Així a les 3 zones comercials de Gandia, Centre Històric, Plaza Mayor i La vital i al polígon de Benieto, hi haurà al llarg de tot el Nadal presència policial constant. Els resultats de la campanya de l’any passat són molt satisfactoris i continuarem en eixa dinámica”.

Tots els qui treballen activament en la mesa de seguretat de Gandia s’han compromès a continuar treballant per consolidar la baixada de delictes a la ciutat. L’alcaldessa de la ciutat ha finalitzat puntualitzant que Gandia es consolida com una ciutat segura i això es tradueix en que cada vegada ens visiten més turistes i també més empreses s’interessen en instal.lar-se al municipi.