Baixen els registres de l’atur a la ciutat de Gandia i a la comarca de La Safor

Gandia, 6 de novembre de 2015. Coneixem ja les dades de l’atur del mes d’octubre i encara que no ens alegri que Gandia segueixi tenint 8.592 aturats, la xifra ha baixat en 22 persones en esta ciutat i en un total de 870 en tota la comarca de la Safor.
Aquestes xifres vénen condicionades a l’inici de la campanya citrícola, en concret, a la comarca ajuden a modificar les xifres de manera més accentuada a Oliva, Tavernes o Xeraco. Les xifres, que representen un descens del 4,8% comarcal respecte al mes anterior, ens alegren més si cap en comparar-les amb les de l’any anterior, ja que en aquest cas la variació representa el 8,3%. També ens alegra observar que de les noves incorporacions al mercat laboral que s’han fet, les contractacions indefinides són majoritàries.

El mes d’octubre sempre ha estat positiu en general per a la comarca de La Safor per les contractacions en el sector agrícola, a pesar que a Gandia no s’acabava de mostrar en xifres pel gran nombre de baixes que veiem en finalitzar la temporada turística que coincideix en estes dates.
De fet, si ens fixem en les dades de l’any anterior, en 2014 Gandia tenia 9.403 aturats, i va augmentar a l’octubre en un 2,42% respecte al mes anterior del mateix any, un total de 222 persones van perdre la seva ocupació a Gandia en el mes d’octubre.

És per això que, i a pesar que ens agradaria que les xifres foren millors, ens hem d’alegrar que l’habitual pujada en les xifres de l’atur del mes d’octubre es convertisquen ara en un estancament i fins i tot increment de les xifres d’ocupació. Com ha valorat José Manuel Prieto, el portaveu del grup municipal socialista: “Seguim treballant per generar oportunitats”.

Les xifres:

2014                                                        2015
9181 setembre                                      8614 setembre
9403 octubre                                         8592 octubre

Primer any de govern del PP           Primer any de govern PSOE-+Gandia
Juny                                                        Juny
513 persones van trobar ocupació    304 persones van trobar ocupació
Julio                                                        Julio
124 persones van trobar ocupació    272 persones van trobar empro
Agost                                                      Agost
29 ocupacions es van perdre                        204 ocupacions es van perdre
Setembre                                               Setembre
511 ocupacions es van perdre          484 ocupacions es van perdre
Octubre                                                   Octubre
222 ocupacions es van perdre          22 persones van trobar ocupació

En definitiva, en els primers cinc mesos de govern popular es van perdre 125 ocupacions a la ciutat de Gandia, mentre que des que va entrar el nou govern, sembla que la reducció s’ha estancat i s’han perdut un total de 99 ocupacions a Gandia.