Barceló: “Les mesures han de ser contundents per a protegir la salut de tota la ciutadania”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat este diumenge el Centre de Salut Pública de Gandia, acompanyada de l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, el gandià Alfred Boix.

Diana Morant ha agraït la visita de la consellera i la proximitat del govern valencià. “Des que ha aparegut el brot a la nostra ciutat, hem estat a la disposició de la Conselleria per a contindre el brot i des del govern de Gandia considerem que s’han pres mesures valentes i contundents que han rebut el suport de la ciutadania. Per això, hem d’evitar mals majors”, ha declarat l’alcaldessa, qui ha recordat el bon comportament de Gandia i la comarca durant el confinament i ha reconegut “el treball incansable dels professionals sanitaris”.

Barceló ha mantingut una reunió amb l’equip de Salut Pública de la localitat amb l’objectiu de “fer una valoració de les mesures que es van adoptar ahir i que afecten especialment l’oci nocturn a la ciutat de Gandia”. Com es va anunciar en roda de premsa, Sanitat ha decretat el tancament de l’oci nocturn a la ciutat davant l’aparició d’un brot de coronavirus. Per això, la consellera ha agraït el suport de l’Ajuntament a esta decisió perquè “les mesures han de ser contundents per a la lluita contra el virus. No podem deixar de prendre este tipus de decisions per a protegir la salut de tota la ciutadania”.

També ha insistit en la necessària corresponsabilitat tant dels ciutadans com dels propis empresaris de l’hostaleria i l’oci nocturn. “No ens agradaria continuar prenent este tipus de mesures”, apuntava, ja que “la gran majoria complix escrupolosament totes les recomanacions, per la qual cosa este és un missatge dirigit especialment a aquells que no el fan”.

La consellera ha recordat que l’aforament permés en els locals d’oci nocturn es troba en un terç per a consum a l’interior del local. A més, en aquells locals que disposen de terrasses a l’aire lliure, l’aforament és de fins al 75% de les taules permeses, sempre que es puga assegurar el distanciament establert.

Per últim, Barceló ha explicat que, des de Salut Pública, es va detectar un brot de coronavirus a la ciutat de Gandia a conseqüència del desplaçament de la població i un major contacte en la franja de 20 a 40 anys. Així, des del passat 4 de juliol s’han declarat 70 casos de coronavirus a la ciutat, una part important d’ells relacionats amb l’oci nocturn.