Beniopa recupera del 21 al 26 de juliol les seues tradicionals festes patronals amb una programació molt variada

El president de la Junta de Districte de Beniopa, Nacho Arnauacompanyat del tècnic del Departament d’Escena Urbana i Política festiva, Joanjo Reig, i la representant de la Comissió de Festes de Beniopa, Mari Carmen Sánchez, han presentat hui en roda de premsa les festes patronals que tindran lloc del 21 al 26 de juliol.

La prèvia de les festes s’encetarà amb l’acte de lliurament del V Certamen de Poesia de Beniopa Pare Miret, hui divendres 15 de juliol, a les 20 hores, en el pati del Centre Cívic la Quadra. Un esdeveniment que promou Saforíssims Societat Literària, amb el patrocini de la Junta de Districte de Beniopa i els Departaments de Cultura, Escena Urbana i Política Festiva. La festa de la Mare de Déu tancarà el 26 de juliol una programació molt variada on hi haurà activitats per a totes les edats: misses, jocs d’aigua, cercaviles, focs d’artifici, esmorzars, processons, espectacles musicals…

«Cal posar en valor l’esforç de l’Ajuntament, la Junta de Districte i la Comissió de Festes, perquè després de la pandèmia s’aconseguisca confeccionar un cartell més que digne». Arnau també ha destacat l’esforç per a recuperar la Festa del Crist.

Entre tota la programació, destaquen els jocs d’aigua i parc infantil aquàtic de la festa de la Magdalena (22 de juliol), la festa del merengue i de la bromera dels Lluïsos (23 de juliol), les cercaviles de festeres del Sagrat Cor de Jesús (24 de juliol), i la baixada de la imatge del Crist de l’Empar (25 de juliol) o la cercavila amb batucada de la festa de la Mare de Déu dels Desemparats (26 de juliol).

«Des del Departament de Política Festiva apostem per donar suport a les tradicions arrelades a la música el foc, com és el cas de les festes de Beniopa», ha expressat Reig.

Finalment, la representant de la Comissió de festes ha convidat la ciutadania de Gandia a assistir-hi: «Després de dos anys teníem ganes de tornar a reviure les festes, a fer poble», ha conclòs.