Borja Port Art inicia la programació este dissabte

La tècnica de Turisme, Marina Sannmartín i el tècnic del Departament d’Escena Urbana i Política Festiva, Juanjo Payá, han presentat este matí en roda de premsa el calendari d’activitats de la setena edició de Borja Port Art. Una iniciativa gratuïta que tindrà lloc al Moll dels Borja tots els dissabtes del 16 de juliol al 20 d’agost a les 20 hores.

Tal com s’ha explicat a la roda de premsa, les activitats programades no seran només de circ i inclouran espectacles de teatre, màgia i humor dirigits a tots els públics. Com ja és habitual, enguany l’edició també compta amb el suport de Territori Borja i Turisme Comunitat Valenciana. Sobre Borja Port Art, Marina Sanmartín ha dit que es tracta d’una activitat cultural i complementària per als nostres visitants i els ciutadans de Gandia. “Parlem de teatre, circ i espectacles de carrer de molta qualitat que aporten un plus a la nostra oferta cultural de l’estiu”.

Per part seua, Juanjo Payá ha incidit que durant la temporada estival tant la ciutat com la platja tenen una àmplia programació d’iniciatives culturals. Pel que fa a la programació, Payá ha recordat que estem immersos dins de l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja per la qual cosa s’ha fet un esforç extra per augmentar encara més la qualitat dels espectacles que es faran. “Es tracta de companyies que, majoritàriament, fan circ contemporani per la qual cosa cada espectacle està compost per diverses disciplinescom teatre, màgia, acrobàcia, dansa, etc.”.

Esta edició comptarà amb actuacions de companyies nascudes a Argentina o Brasil i altres nacionals. “Hem buscat la diversitat geogràfica perquè els espectadors puguen conéixer el que es fa a altres llocs”, i ha afegit que Gandia ja s’ha convertit en un referent d’art de carrer amb el Festival MIRA.

Finalment, durant la intervenció s’ha avançat que el dia 30 d’agost se celebrarà un especial de l’Any Borja on a més de l’actuació d’una companyia d’art de carrer hi haurà sorpreses relacionades amb la pirotècnia i les arts festives.

PROGRAMACIÓ

16/07 Duo – Laos OVEJA NEGRA
23/07 Cia. Circo – Los KASUMAY
30/07 XA! Teatre – SABATES EN L’AIRE
6/08 Mumusic Circus – FLOU PAPAGAYO
13/08 Balusca – RAR
20/08 Edu Manzanas – FUERA DE STOCK