Cada setmana que passa, l’Ajuntament deixa de pagar més d’un milió d’euros als proveïdors de la ciutat

Després de demanar en reiterades ocasions accés als informes de morositat de l’Ajuntament de Gandia, que se’ns denegava, hem pogut conèixer la documentació a última hora. Els informes de morositat del segon trimestre deixen un forat de 31 milions d’euros de deute a proveïdors, en forma de factures per pagar a centenars d’empresaris de la ciutat de Gandia. Les dades, qualificades de “demolidores” pel regidor socialista Vicent Mascarell, suposen que cada setmana que passa l’Ajuntament de Gandia deixa de pagar més d’un milió d’euros als proveïdors de la ciutat.

El regidor socialista Vicent Mascarell, a la vista de les dades de l’informe de morositat, ha alertat de la possibilitat de “col·lapse financer” a què es veu abocat un ajuntament “que ha convertit les empreses en prestamistes del govern municipal”. “El col·lapse financer serà responsabilitat directa de l’alcalde Torró i del regidor d’Hisenda, Guillermo Barber”.

Mascarell ha recordat que el forat arriba “dos vegades després de posar el comptador a zero, el que no ha pogut evitar que devem 31 milions d’euros”, al temps que ha afirmat que “ja entenem per què Torró diu que fa obres sense diners: perquè no les paga, perquè no paga a ningú”.

A les factures impagades de l’Ajuntament cal sumar les de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia, que l’Ajuntament ja li ha sol·licitat tot i que, sobre el paper, empresa pública i institució són la mateixa cosa. Tot i que també hem demanat accés a les de IPG, sospitem que, entre les que cal conèixer i les que s’apunta als informes de morositat, el deute amb proveïdors podria ser més del doble del que hui es coneix.

Amb este panorama, Mascarell s’ha preguntat si “s’entén, entre este caos, que devent tants diners continuem regalant entrades per a concerts i bous”.