Carmen Fuster: “De cap manera es tancarà el Centre d’Educació Especial Enric Valor com diu el PP”

La regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, ha respost hui a les crítiques abocades per part del Partit Popular de Gandia després de ser aprovada ahir la modificació de la LOE, unes crítiques on els populars especulaven mostrant la seua preocupació per “l’hipotètic tancament” del Centre d’Educació Especial Enric Valor, així com la possible pèrdua per part de les famílies de la possibilitat de triar el centre escolar on els seus fills cursaran els estudis. L’edil socialista ha afirmat que “estes crítiques se centren en mentides o mitges veritats. Res del que afirma el PP està en el text de la Llei”.

Pel que fa a l’educació especial, la Llei afirma que els centres ordinaris hauran de disposar, tal com establix la convenció de l’ONU, d’una sèrie de recursos necessaris per a poder atendre en les millors condicions possibles a l’alumnat amb discapacitat, en cas que siga necessari. “Els centres d’educació especial continuaran funcionant tal com ho estan fent perquè presten una atenció molt especialitzada”, ha recalcat Fuster, qui ha sigut rotunda en afirmar que “de cap manera es tancarà el Centre d’Educació Especial Enric Valor”.

Respecte a l’elecció de centres, la Llei afirma que tots aquells centres concertats que són finançats amb fons públics han de complir una sèrie de mesures com són les de no segregar a l’alumnat per raons econòmiques, de sexe o un altre motiu. A més, este tipus de centres han de ser totalment gratuïts i no es podran edificar sobre sòl públic. “Això és el que diu la llei. En cap moment es parla del que afirmen els populars, ja que eliminar la llibertat d’elecció de centre seria incomplir la Constitució”, ha indicat Fuster.

Finalment, la regidora socialista ha incidit amb què esta llei “potencia l’educació pública realitzant una àmplia modernització i implementa una reforma curricular molt important que abasta aspectes fonamentals per a la formació de l’alumnat com la digitalització”.