Carmen Fuster: “En cap moment s’ha posat en perill la salut dels xiquets i xiquetes de l’escoleta a la qual es referix el PP”

La regidora de Polítiques Educatives de l’Ajuntament de Gandia, Carmen Fuster, ha respost a les explicacions que ha sol·licitud el PP referents a una escoleta municipal. “Hem de deixar clar que en cap moment s’ha posat en perill la salut dels xiquets i xiquetes usuaris del menjador d’esta escoleta. El PP ha intentat crear un alarmisme innecessari embolicant i jugant amb la salut pública de les persones i amb un tema tan sensible per a les famílies. A més, coincidint amb el moment tan complicat que estem vivint en l’àmbit sanitari. Es tracta d’una deficiència lleu que es va detectar l’any passat en la cuina d’una escoleta municipal, i que ja es va solucionar en gener de 2020”, ha afirmat.

La regidora socialista ha volgut explicar que eixe “problema” en concret al qual es refereix el Partit Popular en cap cas va ser de gran envergadura, ja que la deficiència lleu detectada per inspecció de sanitat afectava puntualment a un determinat termòmetre que no funcionava correctament —un instrument que s’utilitza per a garantir que els plats es servisquen i es mantinguen a la temperatura que determina la normativa sanitària—, i que finalment es va substituir, de manera senzilla, per un termòmetre nou.

“Per tant, no estem parlant ni molt menys d’una situació greu, com vol fer entendre el Partit Popular. Es tracta d’una deficiència tècnica puntual de caràcter menor que es va poder resoldre sense cap misteri i, el més important, sense afectar en cap moment a la salut alimentària dels alumnes d’esta ‘escoleta”, ha puntualitzat Fuster.

La regidora de Polítiques Educatives ha indicat que “si la regidora del PP Cristina Moreno haguera volgut saber què va passar exactament en esta escoleta, haguera sigut tan fàcil com adreçar-se a la meua persona i no haguera tingut cap inconvenient en explicar-li tot el que va ocórrer, ja que no tenim res que amagar i no hem comés cap irregularitat”.

Pel que fa a la suposada “ocultació d’informació” a la qual es referix el PP, des del Govern local es demostra que esta no s’ha produït, quan la mateixa l’edil del Grup Municipal Popular ha tingut accés al decret sense cap obstacle. “Estem cansats d’escoltar al Partit Popular que el govern de Gandia és poc transparent i dóna poc accés a la informació municipal, quan este govern proporciona tots els expedients que se sol·liciten des dels grups de l’oposició”, ha assenyalat Fuster, qui ha afegit que “este és un equip de govern que gestiona i administra l’Ajuntament de forma responsable i transparent, ja que tenim el compromís d’acceptar totes les sol·licituds d’informació que es presenten per a no vulnerar el dret a la informació que ells sí que feien quan governaven. Este és un govern obert i transparent que aplica polítiques pensant amb les persones, front als quatre anys d’opacitat i obscurantisme del govern del PP”.