Catorze informadors recorden a peu de carrer les recomanacions per a evitar la propagació del coronavirus

Dins de la campanya informativa que està duent a terme l’Ajuntament de Gandia amb recomanacions bàsiques per a evitar la propagació del coronavirus entre la població, un total de 14 informadors estan recorrent estos dies tots els espais públics, especialment les terrasses de bars i cafeteries, recordant el manteniment de la distància mínima de seguretat i, en el seu lloc, l’ús de mascaretes.


La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, la socialista Liduvina Gil, ha indicat que “esperem que esta campanya ajude a fer reflexionar a totes les persones de la importància de mantindre estes mesures per a continuar en la línia de ‘desconfinament’ total, ja que és vital per a la nostra salut però també per a la nostra economia”.

Per la seua banda, el regidor socialista José Manuel Prieto ha destacat que “és important recordar que, en cada fase, tots depenem de tots. D’esta manera, 14 persones de les nostres borses de treball estan informant estos dies en el carrer, juntament amb els altres dispositius de l’Ajuntament ajudant els ciutadans i establiments a recordar i complir les normes. Per això, serà la nostra responsabilitat social la que ens permetrà reposar-nos”.

La campanya també disposa d’un estand informatiu en el qual es recorden les mesures de distanciament social, com posar-se i llevar-se la mascareta amb seguretat i incidir en la importància del seu ús, com llavar-se les mans o com utilitzar l’hidrogel.

A més, una part d’esta campanya es dirigix a xiquets i xiquetes amb el lema ‘Jo em llave les mans, i tu?’. Així, s’està entregant una xapa als més menuts amb la imatge de la campanya, per a recordar-los la importància de llavar-se les mans i les mesures de distanciament i que ells mateixos siguen els encarregats de transmetre el missatge als majors.

A Gandia hem fet un bon treball tots junts: sanitaris, cossos de seguretat, voluntaris, ciutadania, els nostres xiquets i xiquetes i els nostres majors. La gran majoria hem complit les normes durant el confinament i ara s’obri una nova etapa on tots hem de ser conscients que el virus seguix ací i que hem de continuar prenent totes les precaucions i seguint tots els consells que s’emeten des de les autoritats”, ha assenyalat Liduvina Gil.