Celebrades amb èxit les IV de Salut Comunitària de Gandia

La Casa de la Marquesa va acollir ahir les IV Jornades de Salut Comunitària de Gandia ‘Teixint vincles al territori’. La jornada va comptar amb la intervenció de José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, i Miguel Mínguez, conseller de Sanitat Universal i Salut Pública. Per la seua banda, Jara Cubillo, metgessa de família i comunitària, va estar al càrrec de la conferència inaugural.

Les jornades van acollir tres exposicions. D’una banda, la Trobada Veïnal d’experiències en salut comunitària, amb l’exposició de ‘Les experiències de participació i salut d’Aragó: els consells de salut participats’, de la mà d’Isabel Antón Ibarra i Javier Gállego Díez. D’altra banda, l’exposició ‘Nikosia, una plaça íntima oberta a la comunitat’, amb Helios Fernández Garcés i David Gascó Argila. Finalment, ‘Rescatant el poder de la comunitat, una experiència grupal de dones a Gandia’, amb Inmaculada Albi Gascó i Ana Cruz Escoin. La conclusió de les jornades va anar a càrrec de Pepa Cases.

José Manuel Prieto va voler reivindicar durant la seua intervenció la importància de la salut pública, “la tasca dels i les professionals, tant de l’àmbit sanitari com del tècnic i, sobretot, la tasca de les persones que conformen el teixit associatiu i ciutadà dels municipis a l’hora de contribuir a la millora de la salut comunitària”.

L’alcalde va recordar que la pandèmia va posar en relleu la importància de la sanitat afirmant que “el futur de la població passa per la salut i el benestar de tots” i va incidir l’aposta de Gandia per la salut i per convertir-la en una ciutat cabdal de la salut i el benestar.

Prieto va destacar infraestructures com l’Espai Sanitari de Roís de Corella, l’aposta decidida per l’urbanisme saludable passant pels plans de xoc de la salut mental, els programes d’envelliment actiu o la implantació del Districte Digital i el HUB de la Salut.

Per part seua, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, va valorar positivament la jornada. “Hem tingut prop de 180 participants i hem pogut conéixer com treballen persones de prestigi. Vull agrair a totes les persones que s’han implicat a la jornada i que ens han reafirmat en la idea que la salut va més enllà de l’atenció que es presta al malalt, posant en marxa iniciatives que ens ajuden a prevenir determinades patologies al llarg de la nostra vida”.