Comença el curs de formació en prevenció, detecció i intervenció en suïcidi per a professionals

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de la tècnica de la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l’Ajuntament de Gandia, Eva Mauri, ha presentat la «Formació específica per a professionals en prevenció, detecció i intervenció en suïcidi». «Es tracta d’un problema de salut pública de primera magnitud que s’ha agreujat, especialment, des que va començar la pandèmia», ha destacat Gil.

El curs s’impartirà durant tots els dissabtes del mes de juny en horari d’11 a 14h i serà coordinat per l’Assessora de Formació en Prevenció de Suïcidis de la Conselleria d’Educació, Dolors López. «Volem incidir en el fet que la persona que realitza una temptativa de suïcidi no vol morir, si no deixar de patir. Entendre esta qüestió és clau per a donar resposta i alternatives als problemes que poden estar fent-la patir», ha puntualitzat la regidora socialista.

La iniciativa busca orientar a un prominent grup de treballadors pertanyents a diferents àmbits de l’administració pública que tracten habitualment amb este tipus de persones per poder fer front a les diverses situacions que es puguen donar. Professionals de la psicologia, treball social, educació social, integració social i Animació Socio-Cultural; personal del cos de Policia Local, Bombers i Guàrdia Civil de Gandia, i d’Atenció Primària i Salut Mental dels centres de salut locals, són els escollits.

Dita formació permetrà realitzar campanyes preventives i de sensibilització, poder fer deteccions primerenques i oferir alternatives de vida a la persona, o establir plans d’acció immediats en situació de risc. A banda, es podrà dotar d’estratègies terapèutiques generals i intervencions específiques en població vulnerable o atendre als supervivents i els seus familiars, entre d’altres.

Per últim, recordar que el telèfon 024 es troba operatiu les 24 hores del dia per fer qualsevol consulta o demanar ajuda amb l’objectiu d’acabar amb una lacra que, només comptant dades del 2020, va acabar amb la vida de 440 persones en la Comunitat Valenciana.