Comprometem 10 milions d’euros per a reconvertir l’antic hospital si governem la Generalitat

15-04-23 Juantxo Ribes. Visita antiguo hospital 1

 

Els Socialistes garantim que si Ximo Puig governa a la Comunitat Valenciana, es destinaran més de 10 milions d’euros per al projecte d’usos soci sanitaris en l’antic hospital Francesc de Borja. “Este projecte no és d’ara perquè s’acosten les eleccions. Els Socialistes ho venim defensant en les Corts Valencianes a través de contínues propostes des de fa més de 5 anys, amb el reiterat vot en contra del PP”, ha assenyalat el diputat autonòmic i secretari de Sanitat del PSPV-PSOE, Ignacio Subías.

Subías ha recordat que la mateixa falta de planificació que ha tingut el PP a Gandia, amb el tancament i el trasllat del nou hospital, en la ciutat de València va provocar la desestructuració del barri de Campanar quan La Fe es va traslladar al barri de Malilla. “La planificació és fonamental, i per açò els Socialistes venim reclamant des de fa anys en les Corts Valencianesque l’antic Francesc de Borja es dedique a usos soci sanitaris, però el PP sempre ha votat en contra”, ha asseverat el diputat autonòmic socialista.
“Si els Socialistes haguérem governat, este projecte ja estaria en execució. Torró l’única cosa que ha fet ara en el barri de Roís de Corella és reasfaltar i repintar els carrers”, ha indicat la candidata socialista a l’alcaldia, qui ha remarcat que “la falta de sensibilitat, desgovern i incapacitat del Govern local del PP ha sigut total en este procés”.
Els Socialistes considerem que la irresponsabilitat del PP ha sigut molt greu, tant en el trasllat al nou hospital comarcal en plenes Falles i Setmana Santa, com en la falta d’accessos. “Els Socialistes no vam voler ser endevins en eixe moment. I, ara que la nostra ciutat està mitjà alçada, el Govern de Torró ha sigut incapaç en els últims quatre anys de fer les voreres i accessos del nou hospital”, ha afirmat Morant, qui recorda que “Fabra ja va assegurar l’altre dia que no té res previst en l’antic hospital”.
Diana Morant també ha recordat que l’any 2010, quan governava el PSOE a Gandia, en l’Observatori Socioeconòmic de Gandia ja va quedar reflectit que la principal preocupació dels veïns i comerciants del barri de Roís de Corella era què passaria quan es tancara l’hospital Francesc de Borja, reivindicant els usos soci sanitaris. “La falta de previsió del PP, tant en la Generalitat com en l’Ajuntament, ha sigut total durant els últims quatre anys. Si els Socialistes governem, este projecte veurà la llum la pròxima legislatura i serà una prioritat i una emergència per a salvar de la mort econòmica a este barri”, ha destacat Morant.
Per la seua banda, Subías ha remarcat que “l’única cosa que fa ara el PP és llançar ocurrències, quan els Socialistes treballem des de fa anys amb un projecte planificat i racional i, si governem, ens comprometem a portar-ho endavant al més prompte possible”.