Contenidors soterrats de la platja de Gandia: una nova empastrada econòmica del PP

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha donat a conéixer una nova sentència judicial que obliga a l’Ajuntament de Gandia a pagar una iniciativa realitzada per l’anterior Govern local del PP que no va ser abonada a l’empresa que va efectuar els treballs.

La sentència fa referència als contenidors que es van soterrar en la primera línia de la platja de Gandia, unes obres que van finalitzar al juny del 2013. Es tracta d’un total de 20 contenidors instal·lats en dues fases. En este cas, el Jutjat de Primera Instància número 3 condemna al consistori gandià a abonar un total de 867.211,53 euros, per l’impagament des de l’empresa pública IPG de la instal·lació de la meitat d’estos contenidors.

“L’empresa reclamava esta quantitat des de la passada legislatura. I, tot i que des d’IPG es va intentar arribar a un acord perquè el deute s’ajornara i poguera ser satisfet de manera fraccionada, les negociacions no van tindre el final que haguérem desitjat”, ha indicat Prieto.

Cal destacar que, tot i que havia de ser l’empresa encarregada de la neteja la que havia d’efectuar les obres, l’anterior govern del PP va decidir realitzar una encomanda de gestió a l’empresa pública amb el pretext d’accelerar els treballs. Però no només això: també es va traspassar a IPG l’import d’1,3 milions d’euros per a satisfer les obres.

Referent a este moviment de capital entre l’ajuntament i l’empresa pública, Prieto ha afirmat que “com és habitual, esta quantitat no va acabar on devia. La primera pregunta és lògica: on van anar a parar els diners?”, s’ha preguntat l’edil socialista, qui ha afegit que “recorde unes paraules de Víctor Soler on es felicitava de la notícia. Hui és el moment en el qual el senyor Soler i els membres del Grup Municipal del PP haurien d’eixir en roda de premsa a explicar perquè no van pagar, ja que si hi ha alguna cosa certa, és que l’empresa va realitzar els treballs però no els va cobrar”.

Així, l’actual govern ha de respondre ara pagant a més de la quantitat, els interessos de demora i les costes judicials. I tot, malgrat els traspassos milionaris com el del PIE que es va demanar per tal d’evitar una vaga de recollida de fem que només existia en l’imaginari de l’exalcalde Torró. “Accions com esta són les que ens han posat en la situació d’emergència econòmica que vivim hui”, ha remarcat Prieto.

Per a finalitzar, el portaveu socialista ha demanat als populars que expliquen esta nova empastrada i deixen de predicar i donar lliçons des del faristol, mentre es desentenen de tots els seus compromisos. “Cal recordar que el PP està oposant-se sistemàticament a què es reconeguen els pagaments als proveïdors que ells mateixos van contractar i no van pagar. Però davant l’actitud del PP, ací està l’actual govern municipal per assumir les responsabilitats dels que van perdre l’alcaldia per malgastadors i  incomplidors”, hi ha conclòs Prieto.