Cortoons bat rècords amb 1.638 curtmetratges procedents de 105 països

El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, ha informat que l’edició d’enguany de Festival Internacional de Curtmetratges Animats Cortoons es portarà a terme del 22 al 25 d’octubre. L’edil socialista ha afirmat que “sempre que ho permeta l’evolució de la pandèmia i les condicions sanitàries, la nostra intenció és celebrar el festival en estes dates“.

Sobre l’edició d’enguany, Prieto s’ha mostrat satisfet, ja que s’han presentat un total de 1.638 curtmetratges procedents de 105 països de tot el món, fet que suposa un rècord absolut en la història de Cortoons Festival. Estats Units, França, Regne Unit, Índia, Brasil i Iran són els països que han enviat més curtmetratges.

El programa de la present edició mantindrà l’estructura habitual, tot i que incorpora novetats com ara el premi a la millor directora europea de curtmetratges d’animació o el premi Moll al millor curtmetratge espanyol sobre la creativitat en moviment.

Per a esta edició, s’ha decidit dedicar un dels dies al món del Manga i, com sempre, ‘masterclass’, llargmetratges, trobades amb el públic, tallers, esdeveniments especials i altres activitats.