Cortoons finalitza la seua primera edició amb èxit de públic

Gandia 3 de maig 2016.- El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz; el director del Festival, Alessandro d’Urso; i Miquel Vidal, responsable de la comunicació de l’esdeveniment, han comparegut en roda de premsa per valorar el resultat de la XII Edició del Festival Cortoons celebrada a Gandia.

Joan Muñoz, ha mostrat la seua satisfacció per l’afluència de públic: “hem tingut una resposta increïble per part del públic. La difusió també ha superat les nostres expectatives i amb tot això ja tenim una carta de presentació de cara a possibles patrocinadors i altres institucions per començar a treballar en l’edició de 2017“.

El regidor va destacar l’ampli ventall de públic que ha assistit als actes, “des del públic infantil a l’adult” i ha posat èmfasi que l’esdeveniment “ha aconseguit atraure un públic universitari que s’ha desplaçat des de València, Alcoi o Barcelona per participar en el festival. Volíem que la gent s’assabentés, que participés i fes seu el Festival. Aquest objectiu l’hem complert. Ja tenim una bona carta de presentació per a acudir a buscar patrocinadors, directors i distribuïdores que es vulguen implicar en la pròxima edició“.

Com a dada, el regidor ha comentat que Bill Plymton va esgotar les més de 1.000 targetes que havia portat signant autògrafs.

Pel que fa al cost del Festival, Muñoz ha informat que el cost final del Cortoons ha estat de 30.000 € dels quals l’Ajuntament de Gandia aportarà 10.000 €; l’Agència Valenciana de Turisme, 15.000 €; i la Universitat 5.000 €”.

Miquel Vidal, ha desgranat els resultats d’afluència de públic. “Tot i ser la primera mostra hem aconseguit tenir molt bona acollida. Començarem superant l’aforament de l’Ajuntament el dia de la presentació i hem mantingut en els tres espais una ocupació que ha rondat el 75% al 100% en la majoria d’activitats. Hem aconseguit omplir el Teatre del Raval, l’Aula Magna del Campus Gandia de la UPV i el Teatre Serrano en moltes ocasions. Van destacar les projeccions infantils al Teatre del Raval i les masterclass de Bill Plympton i Marc Ribas i Anna Solanas que van completar l’aforament“.

Per la seua banda, Alessandro d’Urso, va declarar que “tenint l’experiència de les anteriors 11 edicions puc afirmar que aquesta edició ha tingut un èxit increïble“. El director ha volgut agrair a l’Ajuntament de Gandia, als estudiants de la UPV, a Ribas i Solana i Bill Plympton “la disponibilitat, el treball i la col·laboració que han prestat tots per obtenir un resultat que ens deixa molt bon gust de boca“.

Sobre edició del 2017, d’Urso ha aclarit que tindrà la mateixa filosofia de projecció continua però amb un caràcter competitiu. “A partir de setembre ja començarem a buscar els que seran els nous participants en la mostra. Volem tenir més masterclass, seminaris, trobades amb el públic i desenvolupar la part més tècnica perquè les persones que els agrada aquest món, tinguen l’oportunitat d’aprendre i que la gent amb talent, tinga una oportunitat de futur“.