Creiem “improvisada, continuista i de menor qualitat” la programació de la Fira i Festes d’enguany

Els Socialistes de Gandia han valorat hui la programació de la Fira i Festes feta pública pel govern del PP, coneguda sols uns dies abans de l’inici dels dies grans de festa per a la ciutat. A grans trets, els regidors socialistes la creuen “improvisada, continuista i de menor qualitat” respecte a anteriors edicions, amb la pèrdua d’espais emblemàtics, la privatització de tots els espectacles i serveis o l’empobriment de la programació del reobert Teatre Serrano.

La regidora del PSPV-PSOE Liduvina Gil ha assegurat que la programació “ha estat feta amb poca previsió” i sense la participació dels grups de l’oposició, els col·lectius i els ciutadans, “que han estat exclosos d’una programació sobre la que ja no es podien fer canvis i que hem conegut a pocs dies de l’inici de les nostres festes”. La improvisació i la poca antel·lació afecten també a la seua promoció turística, al fet que els turistes no coneguen la programació amb anterioritat i a que “no es puga allargar la temporada turística de la nostra ciutat, tal i com s’havia fet sempre”.

Gil ha lamentat que la programació siga “de menor qualitat” i ha posat exemples. Entre ells, l’empobriment de l’oferta del Teatre Serrano, la pèrdua dels concerts a l’Institut María Enríquez, el poc protagonisme de les bandes de música de la ciutat o la pobra oferta de les actuacions de la Plaça de les Clarisses. Gil ha qualificat de “programació de poble menut” l’esbòs del que ha presentat el regidor de Cultura.

El regidor socialista Jesús Garcia ha apuntat, a la manca de participació i improvisació, el fet que el PPaprofundeix en el seu model de Fira de menor qualitat, pèrdua d’espais emblemàtics i privatització de tots els espectacles”. Jesús Garcia ha lamentat també la “poca activitat del Prado en Fira, que permetria als hostalers recuperar-se de la baixa activitat d’este estiu per les obres”. Garcia creu que sols se salven els punts emblemàtics del Parc de la Festa i la Plaça del Mosset, “però sols gràcies a la iniciativa privada. Este Govern no està a l’alçada ni tan sols de la iniciativa privada d’esta ciutat”, segons Garcia.

Tot i això, Garcia ha assegurat també que “no tot és roin”, i per això s’ha congratulat pel protagonisme que esta edició de la Fira i Festes concedirà a l’escriptor gandià Roís de Corella, aprofitant l’any Corella de 2014, i els espectacles de carrer, “que provenen de Fires d’anys anteriors”.

Per últim, els Socialistes de la ciutat han demanat “almenys la meitat d’atenció per a la Fira de la que el Govern de la ciutat dóna als concerts a la Platja, perquè la Fira té un retorn econòmic demostrat en els comerços i l’activitat de la ciutat”.