El conseller de la Infància de Gandia David Martínez Navas es convertix en membre del Consell Estatal

Ahir a la vesprada, va tindre lloc de manera telemàtica la constitució del primer Consell Estatal de Participació d’Infància i Adolescència, promogut pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. Un total de 34 xiquets, xiquetes i adolescents de tota Espanya mantindran reunions amb l’objectiu de proposar accions de millora i propostes que respecten els drets humans perquè siguen trasllades als diferents òrgans de l’Estat/del Govern.

L’essència d’este Consell és que la infància i la joventut siguen els protagonistes, ja que són ciutadans amb totes les garanties, i puguen configurar un espai de participació en el qual es recullen diverses perspectives i opinions per a arribar a acords dirigits al benestar comú.

La Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Gandia, impulsada per Liduvina Gil, ha recolzat en tot moment la candidatura de David Martínez Navas, un xiquet de 12 anys amb TEA, que ha aconseguit que s’implanten a Gandia accions que han permés que la ciutat siga un espai més accessible per a les persones d’espectre autista.

En finalitzar l’acte de constitució del consell estatal, la regidora socialista va manifestar que “Gandia té un repte molt important perquè es convertirà en la intermediària entre la infància de la Comunitat Valenciana i el Congrés dels Diputats. Estem d’enhorabona perquè este fet és fruit dels anys en què Gandia ha apostat per la participació infantil i continuarem treballant perquè els drets dels xiquets i xiquetes siguen tinguts en compte”.

Per part seua, el recentment nomenat conseller estatal d’Infància i Adolescència, va manifestar la seua felicitat a través de la frase estrela “Quan se li dóna una oportunitat a l’autisme ocorren coses meravelloses”.